Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Det ukjente Costa Blanca

Jon Henriksen vil vise oss helt nye opplevelser på et av nordmenns mest besøkte reisemål, Costa Blanca i Spania.

FONTS 'D'ALGAR:rFra fjellsidene gjennom Algardalen renner vann i strie strømmer, fossen er en av Costa Blancas ukjente steder.  Foto: Lorraine Thompson/Skald forlag.
FONTS 'D'ALGAR:rFra fjellsidene gjennom Algardalen renner vann i strie strømmer, fossen er en av Costa Blancas ukjente steder. Foto: Lorraine Thompson/Skald forlag. Vis mer

||| Naturreservatet Calblanque med rent vann og bølgende sanddyner. Den botaniske oasen Elche, med like mange palmer som innbyggere. Fjellandsbyen Tarbena, Det gastromiske skattekammeret Pinoso. Kunstnergrottene i Rojales. Klatrerparadiset Sella. Art Noveau-byen Novelda.

Ukjente opplevelser
Det er bare noen av de ukjente opplevelsene forfatteren Jon Henriksen vil vise Spaniaturistene i boka «53 opplevelser på Costa Blanca».

Nye og ukjente reisemål langt utenfor den 200 kilometer lange sandstranda som utgjør Costa Blanca. Med Calle Noruega og Calle Lillehammer i den norske kolonien i L?Alfas del Pi, skyskraperne i Benidorm og vannsportens og fotballens La Manga. Spanias hvite kyst har vært en av de mest kjente og populære feriedestinasjonene i Europa, helt siden British Airways lanserte de første flygingene dit i 1957.

Se mer
Mange lever det typiske turistlivet her, Ikke noe galt i det, sier Jon Henriksen.

- Kystområdet er et ypperlig utgangspunkt for dovne, solfylte dager på stranda.

Men det er så mye mer å se og gjøre utenom de tradisjonelle turistrutene.

Ekte mennesker
Fotografiene er bærebjelkene i Costa Blanca-boka, sier Henriksen. Britiske Lorraine Thomson fra York, nå bosatt i Leikanger ved Sognefjorden.

- Jeg var også veldig overrasket i alt det forskjellige man kan oppleve på et lite område som Costa Blanca, sier fotografen som har spesialisert seg på å ta bilder i naturlig lys, og uten digital redigering i etterkant.

I boka møter du folk som de er, ekspeditrisen Nadi i Elche, fiskeselger José i Finestrat eller båtfører Paco i El Saler. Mennesker du ikke vanligvis møter i en turistguide.

- Dette er ikke ment som en guidebok. Du kan sitte hjemme og lese om steder på Costa Blanca hvor kjente og venner bor, og lære noe om Spania, sier Jon Henriksen.

De norske i Spania
- Det norske miljøet på Costa Blanca?

- Det er slutt på den tida da folk der nede var fulle før frokost. De norske som lever der i dag, lever et normalt liv, som hvilket som sted i Oslo eller på Kolbotn. Men med et bedre klima.

Men Henriksen vil gjerne at fastboende nordmenn i Spania også skal ta del i den verden de bor i. tforske landet, kanskje lære seg spansk.

- Lokale steder har alltid mange muligheter. Bruk dem, oppfordrer forfatteren.

STRANDPERLE: La Granadella, rett utenfor Javea,  er en de beste strendene på Costa Blanca, som turistene sjelden finner fram til.  Foto: Lorraine Thompson/Skald forlag
STRANDPERLE: La Granadella, rett utenfor Javea, er en de beste strendene på Costa Blanca, som turistene sjelden finner fram til. Foto: Lorraine Thompson/Skald forlag Vis mer

Men jo mer du lærer jo mer opplever du.

- Opplevelser på allfarvei innover landet på smale veier, i det ekte landsbygda i Spania hører med til livets beste stunder.

Costa Blancas rykte er ikke så bra som det fortjener, avslutter han.

COSTA BLANCA:Forfatteren Jon Henriksen og fotografen Lorraine Thompson har skrevet en annerledes bok om et av nordmenns favorittreisemål.
COSTA BLANCA:Forfatteren Jon Henriksen og fotografen Lorraine Thompson har skrevet en annerledes bok om et av nordmenns favorittreisemål. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media