Dette er ikke Alberta

Reklamerte for kanadisk provins, brukte bilde fra England. Og ble avslørt.

IDYLLISK: Dette bildet skulle lokke turister til Alberta-provinsen i Canada. Problemet er bare at fotoet er tatt på den engelske nordøstkysten - 8000 kilometer unna Alberta, som ikke har kystlinje...Foto: FRA KAMPANJEN
IDYLLISK: Dette bildet skulle lokke turister til Alberta-provinsen i Canada. Problemet er bare at fotoet er tatt på den engelske nordøstkysten - 8000 kilometer unna Alberta, som ikke har kystlinje...Foto: FRA KAMPANJENVis mer

||| (Dagbladet.no): Kanadiske turistmyndigheter har blitt nødt til å beklage en pinlig tabbe i en ny annonsekampanje for Alberta-provinsen.

Alberta ligger et stykke vest i Canada og har ikke kystlinje, men grenser til noen innsjøer.

Blant bildene turistkontoret brukte i markedsføringen, var en bildeserie med lekende barn i sanddyner på en strand med blått hav.

En oppmerksom kanadier oppdaget at bildene umulig kunne være tatt ved noen kanadisk innsjø - og fant ut at de derimot var knipset i Beadnell Bay i Northumberland i England.

- Vi syns det er ganske morsomt - en landfast provins i Canada som presenterer et image av seg selv som en øy, sier Sheelagh Caygill på turistkontoret i Northumberland, 8000 kilometer unna, til The Guardian.

Bildet ble også brukt i en relativt cheesy markedsføringsvideo, som du kan se her.

Måtte beklage
Kanadierne så seg nødt til å publisere en unnskyldning der de la seg flate for missen.

Tidligere hadde en talsmann for Canadas statsminister prøvd å bortforklare tabben med å si at «Folk fra Alberta er verdensborgere».

Nå kan derimot turistkontoret i Northumberland gni seg i hendene på grunn av oppmerksomheten tabben har fått i bloggkretser på nettet.

- Vi er henrykte for ethvert nytt framstøt for å promotere hvor vakkert det er nord i England, et område som ofte blir oversett, sier Caygill fra det lokale turistkontoret til The Guardian.

- Og jeg håper at når folk i Alberta innser hvor denne stranda faktisk befinner seg, får de lyst til å komme hit.

Flere tabber
Tidligere i år kom det fram at spanske turistmyndigheter jukset med en reklamekampanje for Costa Brava.

Her ble det brukt et bilde fra Bahamas for å vise hvor fredfullt og vakkert det er på spanskekysten.

Og i 2007 ble det avslørt at en profilkampanje for den engelske byen Rochdale brukte bilder fra storbyen Manchester drøye to mil unna for å illustrere at Rochdale var et livlig sted å leve.

VERDENS FRAMTID: - Folk fra Alberta er verdensborgere, prøvde en talsmann for den kanadiske statsministeren seg med da tabben ble kjent. Men senere måtte turistmyndighetene legge seg flate og beklage.Foto: FRA KAMPANJEN
VERDENS FRAMTID: - Folk fra Alberta er verdensborgere, prøvde en talsmann for den kanadiske statsministeren seg med da tabben ble kjent. Men senere måtte turistmyndighetene legge seg flate og beklage.Foto: FRA KAMPANJEN Vis mer