IRRITERER MEST: Amerikanske reisende er den gruppa som irriterer flest. Hva da med en amerikansk tidligere presidentkanditat med gitar? Her er John Kerry i 2004. Foto: REUTERS/Jim Bourg/SCANPIX
IRRITERER MEST: Amerikanske reisende er den gruppa som irriterer flest. Hva da med en amerikansk tidligere presidentkanditat med gitar? Her er John Kerry i 2004. Foto: REUTERS/Jim Bourg/SCANPIXVis mer

Disse reisende irriterer mest

Og dette hater vi mest på flyreisen.

(Dagbladet.no): - Reisens gleder kan raskt forsvinne, om du er omringet av passasjerer som insisterer på å bli sett og hørt — enten det er med en støvel i seteryggen eller en albue i ribbena, sier en talsmann for TripAdvisor til Travelmole.

Reisenettstedet har foretatt en undersøkelse blant 8931 reisende, og spurt hva som irriterer aller mest på reisen. Det er fly som står i fokus, og det er armlenekrangel og bråkete barn. Men også nasjonalitet har blitt et tema.

Deltakerne har fått beskjed om å påpeke hvilke reisende de finner mest irriterende. Øverst på lista kommer amerikanerne, som er de mest irriterende reisende, ifølge 18 prosent av de spurte. Som nummer to kommer franskmenn, som har fått 12 prosent av stemmene. Og på tredje kommer tyskere med 10 prosent.

Når det gjelder irriterende oppførsel på flyet, er det barn som tærer mest på tålmodigheten. Nesten en tredel av de spurte mener at barn som sparker i seteryggen er det mest irriterende på reisen.

Å få en seterygg i fanget er det neste på lista. 21 prosent av de spurte mener det er dette som oftest ødelegger turen. På tredjeplass kommer høylytte telefonsamtaler. Én av åtte mener det å ufrivillig måtte lytte til andres privatliv er det som irriterer mest.

Gjengangeren blant irritasjonsmomenter, armleneokkupantene, må se seg slått av en nyere form for terging. Mens fire prosent mener opptatte armlener er mest ergerlig, er det fem prosent som lar seg irriterer av at andre passasjerer reiser seg fra setet før skiltet «fest setebeltet» har sluttet å lyse.

Hva irriterer deg mest? Stem!

HØYRØSTEDE IRRITERER: Høylytte telefonsamtaler kommer på tredjeplass over det som irriterer reisende mest. Og amerikanere topper lista. Her er Hillary Clinton på kampanjeflyet sitt i februar i år. Foto: AP/Carolyn Kaster/SCANPIX
HØYRØSTEDE IRRITERER: Høylytte telefonsamtaler kommer på tredjeplass over det som irriterer reisende mest. Og amerikanere topper lista. Her er Hillary Clinton på kampanjeflyet sitt i februar i år. Foto: AP/Carolyn Kaster/SCANPIX Vis mer