Dodraugen lever!

Krypet som skremte 3-åring på pottetrening lever ennå. Men hvor? Se videoquiz og vinn premier!

||| For tre år siden skulle en tre år gammel gutt øve på å gå på do, da et skummelt krypdyr åpenbarte seg under dolokket.
Dyrepasser Remi Andersen, ekspert på krokodiller og eksotiske krypdyr, ble kalt inn og kunne fastslå at det var en argentinsk teju-øgle som hadde tatt veien opp gjennom rørene.

Ikke det beste pedagogiske virkemiddelet for å lære en liten tass å gå på do alene. For å unngå langtvirkende traumer fortalte Dyrepasser Remi treåringen at han skulle fjerne en kjempesvær bæsj.

Skapningen fikk navnet Dodraugen og historien gikk verden rundt.

I dag lever Dodraugen under Remi og de andre dyrepassernes beskyttende vinger på et akvarie. Men han er ikke det eneste monsteret der. Det populære turistmålet kan skilte med krokodiller, slanger og andre passe slimete dyr. I tillegg bor det både seler og pingviner på akvariet.

Senest på tirsdag viste det seg at dagliglivet her ikke er som andre steder.

En av krokodillene kunne ikke stå i mot frihetstrangen og kom seg ut av buret som skal holde den trygt avskilt fra de besøkende. Noen barnehagebarn fikk seg et realt støkk da den meterlange krokodillen strøk mellom beina på unga, men daglig leder for akvariet Kees Ekeli reddet dagen og fikk fanget dyret før noen skade var skjedd. Med andre ord er det alltid spennende å besøke den dyrerike attraksjonen.

Både krokodillene og dodraugen kan du stifte nærmere beskjentskap med i videoen i toppen av saken.

I hvilken by ligger den nåværende bopælen til dodraugen? Vet du svaret kan du bli med i trekningen av dagens premie som er to overnattinger i brudesuiten på Kråkenes Fyr.
Premien gjelder for inntil 4 personer og kan benyttes ut vinteren 2010. Oppholdet har en verdi på 5 800 kr

Er du den heldige vinneren, kan du la deg bergta av verdensarven Røros og nasjonalparklandsbyen Vingelen. Vinn en full aktivitetshelg for fire personer i Røros. Premien inkluderer 4 netters opphold på Røros Hotell og i Vingelen nasjonalpark-landsby, samt flybilletter og leiebil i 3 dager. Aktiviteter som står på menyen er guidet ridetur, villreinsafari, ørretfiske og mye mer!

Premien må benyttes innen 31. august 2009 og har en verdi på ca 27 000 kr.

KJENDIS: Selen Vitus er filmstjerne og har vært med flere norske filmer. Han finner du også i bassenget på Akvariet.
KJENDIS: Selen Vitus er filmstjerne og har vært med flere norske filmer. Han finner du også i bassenget på Akvariet. Vis mer