Drømmen om djupsnøen

Her er det mest snø.Akkurat nå har Myrkdalen på Voss 240cm snø, mer enn 60cm over normalt. Røldal er i øyeblikket skjøvet ned til andreplassen på djupsnølisten med bare 225cm

SNØFRELST: Eirik Finseth fløyr høyt i Oppdal. Foto: EGIL HOLSHAGEN/OPPDAL SKISENTER
SNØFRELST: Eirik Finseth fløyr høyt i Oppdal. Foto: EGIL HOLSHAGEN/OPPDAL SKISENTER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Røldal er helt på europatoppen for skidestinasjoner med den største snødybden. Selv med konservative målinger ligger snittet rundt to meter fra februar til ut april.

— Akkurat nå har vi enkelte steder fonner på 13 meter utenfor nedfartene. Det meste vi har målt er 20 meter, forteller daglig leder Oddvar Bratteteig som er daglig leder av Røldal skisenter. Han mener at en del steder i alpene jukser med snødybden. Mange starter nedfartene på en isbre og tar med helårssnøen i sine dybdemålinger. I Røldal er den eldste snøen fra høstens og sesongens første snøfall.

— Her trenger vi ikke kunstsnø. Vi har 500 prosent mer nedbør i form av snø enn for eksempel Hemsedal, forteller Bratteteig.

Planlegg ferienSnødybdestatistikken til skiinfo.no er basert på målinger de siste ni årene. Alpinanleggene rapporterer inn sine målinger og de fleste har også daglige oppdateringer på sine nettsider.

Den gjennomsnittelige snødybden er det som angis. Dette er et snitt av målt dybde på toppen, midten og bunnen av alpinanlegget og snødybden i både nedfart og ute i terrenget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer