Edelt på låven

Galleri Hjerterom og systua til Edel Design på Nes, midt i Mjøsa, er blitt en turistattraksjon.

DESIGNE: Edel Urstad startet med design og produksjon av klær og smykker i 1998 og har hatt flere galleriutstillinger over hele landet.  I 2005 åpnet hun Galleri Hjerterom på Nes i Hedmark. Idag teller bedriften 6 ansatte og hun leverer til butikker over hele landet. All produksjon skjer i Norge. Foto: Ole C. H. Thomassen
DESIGNE: Edel Urstad startet med design og produksjon av klær og smykker i 1998 og har hatt flere galleriutstillinger over hele landet. I 2005 åpnet hun Galleri Hjerterom på Nes i Hedmark. Idag teller bedriften 6 ansatte og hun leverer til butikker over hele landet. All produksjon skjer i Norge. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Nes i Ringsaker, (Dagbladet): Rauting og snøfting er byttet ut med summende symaskiner på låven hos Edel Urstad. Den innflyttede trønderdama startet Galleri Hjerterom i 2005, - langt ute på neset som stikker ut i Mjøsa. Blant sindige hedmarkinger kom hun som et friskt pust.

Ikke nok med at hun designer klær som det går gjetord om, hun har klart det kunststykket å få folk til å dra langt ut på landet for å se plaggene bli designet og sydd.

Lokalt -De fleste mente at det var galimatias å etablere et galleri for design langt utafor allfarvei, forteller designer og motegründer Edel Urstad.

Og Galleri Hjerterom har blitt en attraksjon.

- Ja hit valfarter folk fra alle himmelretninger. Det er ikke lange biten fra Oslo, dessuten er folk fra Nesdistriktet ivrig besøkende. De tar ofte med sine gjester for å vise fram det som er her, fortsetter hun.

Og det er særpregede og stilige plagg som kan skues i siste kolleksjon, - og den er kortreist. Det handler om naturmaterialer som ull, skinn, lin, hamp og silke. Bare naturprodukter er godt nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer