Falt pladask for Malta

Ekteparet Mette Martens (71) og Per Tore Skjulestad (67) har forelsket seg i minirepublikken. I år koste de seg på Malta for 12. gang.

I RUTE: Tro det eller ei; Denne bussen fra 1938 er fortsatt i rute. Bussene på Malta er ikke som andre busser. De er stort sett eldgamle, men lokalbefolkningen elsker dem! Alle foto: Eivind Pedersen
I RUTE: Tro det eller ei; Denne bussen fra 1938 er fortsatt i rute. Bussene på Malta er ikke som andre busser. De er stort sett eldgamle, men lokalbefolkningen elsker dem! Alle foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| VALETTA (dagbladet.no) - Det er ikke bare klimaet trekker oss hit. Maltesere er både vennlige og artige, synes ekteparet fra Akkerhaugen i Telemark.

Turistmagnet De er ikke alene om å betrakte Malta som sitt paradis. Øygruppa har vært beleiret og besatt av fønikere, arabere, romere, vikinger, korsriddere, Napoleon og briter, for å nevne noen. Selv Libyas diktator Muammar al-Gaddafi har et gedigent landsted sørøst på Malta, men er ikke observert der siden landet ble EU-medlem i 2004. Malta lever stort av turistene som tiltrekkes av klimaet, kulturen, strendene og god mat. Her er også gode forhold for dykkere og golfere. Det bor 400 000 maltesere på Malta, og enda flere i utlendighet. Det er vanlig at de på sine gamle dager flytter hjem til barndommens øy. Miniland Valletta er hovedstaden, men Sliema er den største byen. Etter klokka 21 om kvelden er Valletta død, men på dagtid yrer det fantastiske handelsmiljøet inne i den gamle middelalderbyen. Festningsverkene regnes å være i verdensklasse og står for lengst på UNESCOs verdensarvliste. Borstett fra lilleputtstater som San Marino, Monaco, Andorra og Vatikanstaten, er Malta det minste landet i Europa. Malta er 50 kvadratkilometer mindre enn Mjøsa! - Derfor vinner vi aldri Melodi Grand Prix. Vi har ingen naboland, sukker taxisjåfør Paul mens han forklarer at MGP er viktig for Maltas identitet. Landet har eget språk som er komplett uforståelig for en nordmann. Heldigvis snakker de fleste godt engelsk: Malta har vært britisk kronkoloni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer