POLITIADVOKAT: Elisabeth Ryen i saken med kapteinen og to teknikere fra flybesetningen i Antonov Airlines fra Ukraina Foto: Leif Stang/Dagbladet
POLITIADVOKAT: Elisabeth Ryen i saken med kapteinen og to teknikere fra flybesetningen i Antonov Airlines fra Ukraina Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer

Flymannskap slipper straff for fyll

Stoppet på Flesland etter fuktig nyttårsaften.

Mannskapet på det ukrainske Antonov-flyet som for to år siden ble stoppet på Flesland fordi de var påvirket av alkohol slipper unna straff.

Politiadvokat Elisabeth Ryen sier til Bergensavisen at saken er stilt i bero og vil bli henlagt hvis ikke de tre ukrainerne som er tiltalt dukker opp i Bergen.

Det vakte stor oppmerksomhet da det ukrainske flyet, av typen Antonov 22A, ble stoppet på morgenen 8. januar 2007 fordi mannskapet og kapteinen var beruset. De hadde feiret ortodoks nyttår med store mengder øl og vodka kvelden før.

Flykapteinen ble dømt til fem måneders fengsel og utvist, mens mannskapet fikk reise hjem. De tre som senere ble tiltalt skulle kommet tilbake til rettssak i november 2007, men dukket aldri opp.


(NTB)