Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Følg løypemaskinen på nettet

På skisporet.no kan du følge løypemaskinen mens den preparer din favorittløype.

PÅ SPORET: Løypemaskiner kan utstyres med GPS og sender for overføring av posisjon fortløpende til serveren hos skisporet.no.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes
PÅ SPORET: Løypemaskiner kan utstyres med GPS og sender for overføring av posisjon fortløpende til serveren hos skisporet.no. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer

||| skisporet.no twitres det med ord og bilder fra brukere i det hele land. Er du heldig kan du få tips om rett smøring fra en som har vært tidlig ute i løypen din.

Med GPS i løypemaskinen eller på snøscooteren registreres framdriften og posisjonen sendes kontinuerlig til skisporets server slik at du ved å være på nett kan få full oversikt over de løypene som er med i ordningen.

På skisporet.no vises det i sanntid hvor og når løypene prepareres.

Bak nettstedet står firmaet Jacilla AS på Lillehammer. De utstyrer tråkkemakinene med GPS for så å registrere og digitalisere løypenettet. Deretter opprettes destinasjonen på skisporet.no. Bak firmaet og ideen og utviklingen står Bernt Bjønsgaard, Arnt Rønning, Paul Rene Jørgensen og Anders Bjørnsgaard.

Jacilla har bygd opp et system for løpende informasjon og presentasjon av løypeinformasjon på internett. Det brukes GPS/GPRS-teknologi som presenteres i et kartgrensesnitt som sørger for at du kan finne de beste løypene i ditt område.

Suksess
- Vi startet i 2006 og utviklet første versjon av løsningen med 15 skidestinasjoner. Vi hadde da 5-700 brukere daglig på det meste, forteller Anders Bjørnsgaard.

- Sist sesong hadde vi 80 destinasjoner i Norge. Rundt 6000 brukere per dag på det meste. Vi ser nå at antallet brukere øker i takt med antalll nye destinsasjoner.

Ideen var at det skulle være mulig å finne kjapp informasjon om løyper og preparering. Vi har brukt kjent teknologi og laget en løsning for å presentere dette i sann-tidsinformasjon over internett.

Kundene
Skiforeninger, skiklubber, idrettslag, hytte-velforeninger og komersiele skidestinasjoner er kunder hos Jacilla.

- Dette er et abonnementbasert konsept hvor det betales per sesong. Prisen varierer med antall tråkkemaskiner og løypenettets størrelse, fra 6000 kroner og oppover.

- Vi håper på å dekke det meste av landet etter hvert, avslutter Bjørnsgaard.

DATA: Posisjon registreres av GPS og sendes via server og ut på nettet via skisporet.no
DATA: Posisjon registreres av GPS og sendes via server og ut på nettet via skisporet.no Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media