Gøy på vannet

Bø Sommarland gir god valuta for pengene

SPREK:  60 år gamle Lasse Ramfelt har surfet i tre år, og er en kløpper på den populære attraksjonen "Flow rider". Foto: Lars Lindqvist
SPREK: 60 år gamle Lasse Ramfelt har surfet i tre år, og er en kløpper på den populære attraksjonen "Flow rider". Foto: Lars LindqvistVis mer

BØ (Dagbladet.no): I Bø Sommarland finnes det noe å ta seg til for både liten og stor, og hvis det er litt overskyet i været har ikke det mye å si for vanntemperaturen.

Parkens mange bassenger og sklier holder nemlig 25 grader hver dag. Hvis man likevel skulle bli kald kan barna kose seg på land i lekeland, på tivoli eller ta en tur i Tarzanløypa. De litt eldre kan spille minigolf, sandvolley eller ta med barna på kanotur.

- Bra temperatur

Erik Urdal og datteren Eira (2 ) koser seg i barnebassenget i vannland, mens resten av familien er spredt rundt omkring i parken.

ENIGE: Kurt Madsen har tatt med seg barna Martine Moberg Madsen og Christian Moberg Olsen og niesen Julie Moberg Mähler til parken. Hele familien er enige i at det er nok å finne på for hele familien. Foto: Lars Lindqvist
ENIGE: Kurt Madsen har tatt med seg barna Martine Moberg Madsen og Christian Moberg Olsen og niesen Julie Moberg Mähler til parken. Hele familien er enige i at det er nok å finne på for hele familien. Foto: Lars Lindqvist Vis mer

- Det er et veldig godt utvalg av attraksjoner her og temperauren er bra. Resten av familien er rundt i parken og gjør det de liker best. Det er veldig greit at ungene kan velge selv det som passer best for deres alder, sier han til Dagbladet.

Det er ikke billig å komme inn i Bø Sommarland. Billettprisene gjør at en familie på fire må betale over 1000 kroner for inngangspenger.

KOS:  Erik Urdal og datteren Eira (2) koser seg ved familiebassenget i sommarland. - Prisene i parken er ikke så gæli', sier han til Dagbladet. Foto: Lars Lindqvist
KOS: Erik Urdal og datteren Eira (2) koser seg ved familiebassenget i sommarland. - Prisene i parken er ikke så gæli', sier han til Dagbladet. Foto: Lars Lindqvist Vis mer

Inne i parken er alle attraksjonene gratis og med mulighet til å ta med egen mat og drikke føler man seg ikke presset til å kjøpe noe mer resten av dagen. Parkens mange aktiviteter og attraksjoner gjør at man føler at man får god valuta for pengene.

Urdal forteller at det ikke er første gang familien besøker parken, og at det avhenger om de tar med mat selv eller kjøper der.

FLOW RIDER:  En av de mest populære attraksjonene i parken. Foto: Lars Lindqvist
FLOW RIDER: En av de mest populære attraksjonene i parken. Foto: Lars Lindqvist Vis mer

- Prisene i parken er ikke så gæli?, men vi tar oftest med oss mat selv. Maten her kunne fint vært rimeligere. Før hadde de griller rundt omkring i parken som er tatt bort nå. Det synes vi er dumt, sier han.

Populær flodbølge
Grillene som før var spredt omkring i parken er fjernet i år på grunn av sikkerhetsmessige hensyn, ifølge parkens informasjonsbrosjyre.

Kurt Madsen har tatt med seg sine to barn Martine Moberg Madsen (7) og Christian Moberg Olsen (11) og niesen Julie Moberg Mähler til parken. Dagbladet møter dem rett etter at de har fylt luft i baderingen.

- Den skal vi ha med opp i Sommarlandelva, sier Christian.

Elva er en av parkens mest populære attraksjoner. Her kan man flyte rundt og ta seg pause fra sklier og leker. Hver hele time samler folk seg i baderinger i elva for å være med i flodbølgen som slippes løs til stor jubel.

- Det er vel tredje eller fjerde gangen vi er her nå. For en hel dag med aktiviteter og moro synes jeg prisene er ok, sier Kurt Madsen.

Alle barna er enige i at det finnes nok av ting å finne på for alle aldre i parken, og alle er de enige om hva som er favorittskliene.

LANG KØ:  Hvis du vil kjøre med vannberg- og dalbanen "Mot i Brøstet" må du regne med å stå i kø. Foto: Lars Lindqvist
LANG KØ: Hvis du vil kjøre med vannberg- og dalbanen "Mot i Brøstet" må du regne med å stå i kø. Foto: Lars Lindqvist Vis mer

- Mot i Brøstet og Halfpipen er de kuleste skliene, sier de i kor.

Verdt pengene
Bø Sommarland kan med stolthet kalle seg Skandinavias største vannpark. Det skal mye til om man rekker å prøve alle attraksjonene på en dag, men det er vel verdt pengene.

Årets nyhet er padlebåtene for de minste, og flere sunne tilskudd til menyen. Ikke de store nyhetene, men en klar forbedring fra i fjor på matfronten
.

For landkrabbene kan parken også tilby utallige sklier, husker og trampoliner, rutsjebane, hinderløype og pariserhjul, samt en utescene der parkgjestene blir underholdt hver dag hele sommeren igjennom.