POPULÆRT: Jakob (3)  og Linnea (2) liker å kjøre snøkarusell. FOTO: Ole C. H. Thomassen
POPULÆRT: Jakob (3) og Linnea (2) liker å kjøre snøkarusell. FOTO: Ole C. H. ThomassenVis mer

Gøy til fjells

I Hemsedal har de jobbet hardt for å kvitte seg med ryktet som partydestinasjon for ungdomsfylla fra Bærum og Oslo Vest. Nå strømmer barnefamiliene til bygda.

 HEMSEDAL, (Dagbladet):  —Nå er det fantastisk å oppleve at de som har vært her på ville fester i ungdommen faktisk kommer tilbake som foreldre med små barn, forteller skiskolesjef Pelle Hedlund.

—Og barna stortrives på skiskolen og i vårt nye Gaupeland for de aller minste, tilføyer han.

I Hemsedalskisenter har de eget famileiområde med benker med grill, bålplasser og lavvo i umiddelbar nærhet til fasilitetene for de minste. Området er i flittig bruk kan den samme Hedlund bekrefte. Området rundt den nye Lodgen har i alt 6 heiser og 7 bakker som passer for barn fra to år og oppover.

GAUPELAND
Det nyåpnede Gaupeland er allerede en suksess og til stor glede for minste. Her kan mor og far parkere barna i hel eller halvdagsbarnehage mens de selv boltrer seg i de bratteste bakkene.
De minste trenger å variere leken og mange blir lett lei om det sitter ski på beina hele dagen.

DANSKER
Denne dagen var det danske turistbarn og lokale barn fra Røggelia Barnehage som kjørte snøkarusell og fikk møte "gaupa" . Barnehagen er flittig bruker av fasilitetene i bygda og nærmiljøet. Gapahuk og grilling, ski og kjelker er i flittig bruk. De har fast utebase på Fausko skyssgard. I dag har en avdeling tatt turen til Gaupeland for prøve ut siste tilvekst i skisentret.

STORGAUPA; Den aller største gaupa er populær hos barna i Gaupeland.
STORGAUPA; Den aller største gaupa er populær hos barna i Gaupeland. Vis mer

BYGDEBARN
I skisentret er det mange danske familier, det høres blant de små i bakken. For du kan ikke lenger kjenne dansker på stilen. Skiskolesjefen bekrefter at utlendingene er mye flinkere til å benytte seg av skiskolene og lære skiteknikk.

—Nordmenn og svensker tror de er født med ski på beina, men svært mange av oss kan ha godt av noen timer for å bli enda bedre. Både store og små slår Hedlund fast.

SMÅ GAUPER: Her er det god utsikt ut over hele Gaupeland for (f.v.) Tonje (4), Jakob (3), Synne (4), Mia (3), Christian (3), Benjamin(4) og Linnea (2). Foto: Ole C. H. Thomassen
SMÅ GAUPER: Her er det god utsikt ut over hele Gaupeland for (f.v.) Tonje (4), Jakob (3), Synne (4), Mia (3), Christian (3), Benjamin(4) og Linnea (2). Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

SNOWPARK
For større barn og ungdommer er parkene oppe i skinlegget populære. Her er det noe for de fleste snøbrett og twin-tip entusiastene. Nylig ble Hemsedal kåret til det syvende beste snowboard-stedet i verden av den engelske avisen The Telegraph.
Morsomt, men vi trekker avisens etteretterlighet i tvil siden de anslår at det tar litt over to timer fra Oslo til Hemsedal med bil! Da har de i så fall holdt en gjennomsnitthastighet på rundt 110 km/t. Normal køfri trafikk krever at du bruker tre og en halv time med lovlig hastighet fra hovedstaden.

Langt nok, om man har et par utålmodige og fjellklare små-gauper i baksetet.

KARUSELL: Benjamin (6) og Benjamin (4) synes det er gøy med snøkarusell.
KARUSELL: Benjamin (6) og Benjamin (4) synes det er gøy med snøkarusell. Vis mer
Gaupeland: Nytt av året i Hemsedal er hel og halvdags barnehagen Gaupeland. FOTO: Ole C. H. Thomassen
Gaupeland: Nytt av året i Hemsedal er hel og halvdags barnehagen Gaupeland. FOTO: Ole C. H. Thomassen Vis mer