PERFEKTE FORHOLD: Trysil har åpent hele anlegget denne helga. Dette bildet ble tatt i Trysil sist uke. Foto: Ola Matsson
PERFEKTE FORHOLD: Trysil har åpent hele anlegget denne helga. Dette bildet ble tatt i Trysil sist uke. Foto: Ola MatssonVis mer

Gratis heiskort til alle i nissedrakt

Sjekk hvordan skihelga blir.

(Dagbladet.no): Det går mot en jul på bar bakke i lavlandet, men har du planer om fjelljul er det bare å pakke med seg både langrennski og alpinutstyr.
 
Ifølge Skiinfo.no vil åtte av landets skianlegg få drysset over seg omtrent en halvmeter med snø de neste fire dagene. Det er særlig i fjellområdene på Vestlandet at snøen vil lave ned.

Rekordhopp i Oppdal
Det er bare de færreste anleggene som nå ikke har startet sesongen. Og mange av stedene er det svært gode snøforhold, både for de som liker bortoverski og alpinelskere.

På Oppdal og i Trysil vil de denne helga kunne åpne hele alpinanlegget. Oppdal kan friste med et gigantisk hopp, skriver Skiinfo.no i en pressemelding.

- Jeg har vært med helt siden vi begynte med terrengpark, eller snowboardpark som det het den gangen, her i Vangslia. Jeg tror ikke vi har bygd noe på denne størrelsen her i den ordinære parken tidligere, sier terrengparksjef Frode Norbeck.

I Hemsedal snør det godt i fjellet i dag, og med unntak av den øverste skålheisen vil også hele dette anlegget være i sving fra helga.

Nissestunt
Har du noen gang vurdert å kjøre på ski i nissedrakt, bør du dra til Beitostølen i helga. Der vil alle som stiller i nissedrakt og -lue få en gratis dag i bakken. Julenisser får kjøre fritt i hele anlegget hele dagen.

- Vi håper å se en 40-50 meter nisser i sving i bakken. Det vil bli et syn for alle som er på Beitostølen i helga, sier markedssjef Atle Hovi i Beitostølen Skiheiser.

Han understreker at det ikke holder å komme ikledd en lue.

Mye oppkjørt
Det er lite som minner om skiføre i hovedstaden i dag, men man trenger ikke reise så langt for å få snø under skia. På Tryvann har de fem nedfarter åpne.

- Akkurat nå er det plussgrader og tåke her oppe, men det meldes om bedre vær i morgen. Det er ingen fare for at den snøen vi har i bakken nå forsvinner. Det er kunstsnø som tåler tre uker med mildvær, sier driftssjef Bjørn Kjørstad til Dagbladet.no.

Også langrennsentusiaster begynner å få store områder å boltre seg på. Steder som Sjusjøen, Hafjell og Gålå kan skilte med over 200 kilometer med preparerte langrennsløyper.

På Skiinfo.no finner du oversikt over hva som er status i de ulike bakkene og hvor du kan forvente deg nysnø de nærmeste dagene.

Her kan du sjekke været der du skal være de nærmeste dagene.

NISSE PÅ SKI: Her er det en nisse som svinger seg i de sveitsiske alper før jul i fjor. Denne helga er det gratis for nisser på Beitostølen. Foto: REUTERS/Denis Balibouse/Scanpix
NISSE PÅ SKI: Her er det en nisse som svinger seg i de sveitsiske alper før jul i fjor. Denne helga er det gratis for nisser på Beitostølen. Foto: REUTERS/Denis Balibouse/Scanpix Vis mer