Helse i hvert sandkorn på atlanterhavsøya Porto Santo

Sanden på den naturskjønne atlanterhavsøya Porto Santo er ikke som på andre strender. Den er helsebringende.

SUNN STRAND :-Her er det helsebringende å ligge i sanden, forteller Eduarda Santos på Hotel Porto Santo. I tilknytning til hotellet er det bygd et behandlingssenter som bruker oppvarmet sand til behandling av smertepasienter. Alle foto: Eivind Pedersen
SUNN STRAND :-Her er det helsebringende å ligge i sanden, forteller Eduarda Santos på Hotel Porto Santo. I tilknytning til hotellet er det bygd et behandlingssenter som bruker oppvarmet sand til behandling av smertepasienter. Alle foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTO SANTO (dagbladet.no): -Jeg hadde straks reist til Porto Santo og tatt sandbehandling, dersom jeg hadde hatt muskulære smerter, sier spesialist i anestesiologi og smertemedisin, Finn Reiestad til dagbladet.no.

Strontium gjør susen-Man tror det er den utrolig høye forekomsten av grunnstoffet strontium som gjør sanden helsebringende. Jeg våger å påstå at behandling med denne sanden faktisk virker på alle muskulære plager, sier han.Reiestad fikk kunnskap om Porto Santo-sanden for snart 10 år. Han var med på den første spede starten med å kommersialisere sandbading i medisinsk sammenheng.

Private helsereiserNorske firmaer har i privat regi begynt å arrangere helsereiser i til Porto Santo. De plasserer smertepasienter i store kister der de begraves i sand som varmes opp til 43 grader. Metoden med å varme opp sanden forsterker den helsebringende virkningen.Et 16 netters behandlingsopplegg koster ca. 20.000 kroner, pluss 4.600 i flybillett. Eventuelle ledsagere betaler 11.000 kroner.

Gammel kunnskapPortugiserne har lenge hatt kunnskap om den sunne sanden. -Gjennom tidene er det blitt et begrep å dra til Porto Santo for "å grave ned bestemor", forteller Eduarda Santos på Hotel Porto Santo."Å grave ned bestemor" skulle hjelpe mot de fleste kroppslige plager man får med alderen.Hotellet har investert i en egen avdeling for sandbehandling. Det er hit nordmennene kommer for å ta lindrende sandbad. Store forekomster-Fra gammelt av har giktbrudne og skrøpelige mennesker merket lindring ved å bli gravd ned i varm sand. Nå vet vi hvorfor. Sanden på Porto Santo inneholder 40 ganger mer av grunnstoffet strontium, pluss endel andre stoffer som blant annet kalsium og magnesium, forteller Santos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer