Hemingways katter på Key West

Mer enn 50 katter bor i Ernest Hemingways gamle hus på Key West.

HEMINGWAYS HUS: I dette huset på Key West bodde forfatteren Ernest Hemingway.  Nå nyter 50 katter det gode liv på eiendommen. Alle foto: Kirsten M.Buzzi
HEMINGWAYS HUS: I dette huset på Key West bodde forfatteren Ernest Hemingway. Nå nyter 50 katter det gode liv på eiendommen. Alle foto: Kirsten M.Buzzi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KEY WEST/FLORIDA (Dagbladet): Nei, det er ikke Hemingways gamle katt, den store gulbrannete katta som ligger og breier seg i den store dobbeltsenga.

Det er snart 50 år siden USAs mest kjente forfatter døde. Ingen katter blir så gamle, selv om noen av kattene i Hemingways hus er over 20 år.

Hemingway-kattene Forfatteren fikk engang en katt med seks tær i gave fra en sjøkaptein.. En katt har vanligvis fem tærr på forpotene og fire bak. Ekstratær er arvelig og mange av kattene som i dag lever på eiendommen er i slekt med de første kattene til Hemingway. mange av kattene som bor her har opptil seks-sju tær. Det kalles polydaktalale eller mangetåeede katter.

Katteelsker Forfatteren Ernest Hemingway elsket katter og sa ofte at det hjalp ham i skrivingen. Nest etter barna, kona Pauline og fiskebåten Pilar var katter Hemingways favoritter, skriver sønnen Gregory i boka «Papa».

Hemingways kalte opp kattene etter kjente personer. En tradisjon som blitt holdt ved like. Her finnes Ingrid Bergman, Truman Capote, Sophia Loren, Greta Garbo, Agnes von Kuroswsky (sykepleieren i Adjø til våpnene). Men det er også katter med navn som Ivan og Frances, etter kjente orkaner som har rammet USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer