Hemingways katter på Key West

Mer enn 50 katter bor i Ernest Hemingways gamle hus på Key West.

HEMINGWAYS HUS: I dette huset på Key West bodde forfatteren Ernest Hemingway.  Nå nyter 50 katter det gode liv på eiendommen. Alle foto: Kirsten M.Buzzi
HEMINGWAYS HUS: I dette huset på Key West bodde forfatteren Ernest Hemingway. Nå nyter 50 katter det gode liv på eiendommen. Alle foto: Kirsten M.Buzzi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KEY WEST/FLORIDA (Dagbladet): Nei, det er ikke Hemingways gamle katt, den store gulbrannete katta som ligger og breier seg i den store dobbeltsenga.

Det er snart 50 år siden USAs mest kjente forfatter døde. Ingen katter blir så gamle, selv om noen av kattene i Hemingways hus er over 20 år.

Hemingway-kattene Forfatteren fikk engang en katt med seks tær i gave fra en sjøkaptein.. En katt har vanligvis fem tærr på forpotene og fire bak. Ekstratær er arvelig og mange av kattene som i dag lever på eiendommen er i slekt med de første kattene til Hemingway. mange av kattene som bor her har opptil seks-sju tær. Det kalles polydaktalale eller mangetåeede katter.

Katteelsker Forfatteren Ernest Hemingway elsket katter og sa ofte at det hjalp ham i skrivingen. Nest etter barna, kona Pauline og fiskebåten Pilar var katter Hemingways favoritter, skriver sønnen Gregory i boka «Papa».

Hemingways kalte opp kattene etter kjente personer. En tradisjon som blitt holdt ved like. Her finnes Ingrid Bergman, Truman Capote, Sophia Loren, Greta Garbo, Agnes von Kuroswsky (sykepleieren i Adjø til våpnene). Men det er også katter med navn som Ivan og Frances, etter kjente orkaner som har rammet USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.