Her er det blitt billigere å dra på ferie

Valutakurser gir utslag.

BILLIGERE: I Tyrkia er tyrkiske lire billige for tida, og landet seiler opp til å bli nordmenns favortt-reisemål. Foto: LARS MYHREN HOLAND
BILLIGERE: I Tyrkia er tyrkiske lire billige for tida, og landet seiler opp til å bli nordmenns favortt-reisemål. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

  Tallene forteller at det ikke er uten grunn at Tyrkia seiler opp som nordmenns største favoritt-reisemål. Aldri har standarden vært bedre - og tyrkiske lire tilsvarende billig. På ett år har valutasvingningene gjort tyrkiske varer og tjenester 10 prosent billigere, dersom du betaler med norske kroner.

Norske penger er også blitt mer verdt i populære land som England, Polen og Sverige, mens det er blitt hele 35 prosent dyrere å handle i Egypt. Norske penger er også blitt vesentlig mindre verdt i Kina, USA, Hong Kong, Thailand, Sveits, Danmark, de baltiske statene og resten av EU-området.

Norske kakser -Uansett valutautvikling: Ikke glem at i utlandet regnes de fleste nordmenn som søkkrike, påpeker informasjonssjef Helen C. Begby i Apollo, Norges største turoperatør.

—Det er fortsatt veldig billig uansett hvor du reiser utenfor Norges grenser. Om halvliteren med øl koster 20 eller 22 kroner, ja, så blåser de fleste i det fordi det uansett er svært mye rimeligere enn vi er vant til i vårt eget land, sier Begby.

Store utslagPå oppdrag fra Dagbladet har vekslingsfirmaet Forex laget en oversikt over hvordan verdien av norsk valuta har endret seg i løpet av det siste året. Det aller største utslaget har vært i forhold til japanske yen, som er blitt 41 prosent dyrere på ett år. Landet er fra før svært kostbart, men valutaendringen gjør at japanske turister til Norge får mer å rutte med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer