Her er neste vinters charternyheter

Thailand være det eksotiske reisemålet som vil holde seg best neste vinter, tror Star Tour.

EN KLASSIKER: Reiseselskapet Star Tpur tror Thailand vil holde seg stort som charterreisemål. Foto: KIRSTEN BUZZI
EN KLASSIKER: Reiseselskapet Star Tpur tror Thailand vil holde seg stort som charterreisemål. Foto: KIRSTEN BUZZI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag kom charterselskapet Star Tour med sine nyheter for neste vinter. Og nå tikker bestillingene for neste vinter inn hos charterselskapene.

Repeaters
Det er de som skal tilbake til det samme stedet og gjerne det samme hotellet, som vil sikre seg neste vinter feriereiser allerede nå. I reisebransjen kalles de gjerne «repeaters».

Eksotiske gjentakelser
Det er også mange av de samme reisemålene som tidligere, som kommer igjen neste vinter.
Star Tour har Thailand, Den dominikanske republikk, Mexico, Florida, Mauritius, Kapp Verde, Maldivene, Egypt og fem av Kanariøyene charterreisemål kommende vinter.

MALDIVENE: Kommer som reisemål også til neste vinter. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
MALDIVENE: Kommer som reisemål også til neste vinter. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

I tillegg kommer Vietnam og Kambodsja på programmet til vinteren. De to siste landene har også tidligere vært lansert hos Star Tour, og er fra før faste reisemål i Star Tours TEMAkatalog, som er opplevelsesprogrammet til charterarrangøren.

Forsvinner
Isla de Margarita i Venezuela er eneste reisemål som forsvinner fra Star Tours neste vinterkatalog. Charterbransjen regner med en nedgang på ti prosent i år.

Med rutefly
Dermed kuttes noen av charterflyene til de mest eksotiske reisemålene som Maldivene, Mauritius, Kapp Verde-øyene og Florida. Til disse blir det charterferie med rutefly. Det betyr gjerne litt lengre tid flytid. Til gjengjeld ser det ikke ut til at ruteflyalternativet blir dyrere.

KAPP VERDE-ØYENE: Også reisemål til neste vinter. Foto: EIVIND PEDERSEN
KAPP VERDE-ØYENE: Også reisemål til neste vinter. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

—Charterbransjen regner med å kunne presse prisene både på hoteller og flybilletter i disse tider, sier Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour til Dagbladet.

Kanariøyene hottest
Åtte av ti vinterreiser går til Kanariøyene. Her blir det oppgraderinger. Neste vinter vil Star Tour sette opp reiser til Gran Canaria fra hele 13 flyplasser i Norge, og utvider programmet med åtte femstjernes hoteller på nordmenns favorittøy.

I tillegg til nye hotell på Lanzarote og Tenerife.

SUFRING: På Fuerteventura. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
SUFRING: På Fuerteventura. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Evigpopulære Thailand
Ifølge Peterson vil Thailand være det eksotiske reisemålet som vil holde seg best neste vinter. Star Tour har 23 reisemål og over 100 kombinasjonsmuligheter i det populære ferielandet.

Star Tour får også fem nye barnefrie hoteller, såkalte Blue Couples til vinteren.

Apollonytt
Også charterarrangøren Apollo røper noen nyheter for neste vinter. I Egypt er det den rolige feriestedet Dahab en times kjøring sør for Sharm el-Sheikh på sørkysten av Sinaiørkenen, og flere reisemål og hoteller i Aqaba i Jordan.

FLORIDA: Orlando Sea World. Foto: KIRSTEN BUZZI
FLORIDA: Orlando Sea World. Foto: KIRSTEN BUZZI Vis mer

Velværesenter
Flere nye hotell kommer i Vietnam, Mexico, og Den dominikanske republikk. Dessuten et nytt sted for helse og velvære på kanariøya Fuerteventura, Las Playitas med 18 hulls golfbane, olympisk svømmebasseng, tennis og flere treningssentre.

Vingnyheter
Mens charterarrangøren Ving kommer med et nytt voksenhotell på Tenerife, Sunprime Coral Suites & Spa på Playa de las Americas. Og et nytt Sunwing Resort på Kamala Beach i thailandske Phuket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer