Her er ulvehyl hverdagskost

Et besøk på Langedrag gir gode opplevelser og mye kunnskap om dyr og natur.

SOSIALISERTE:  Ask (til høyre) og Varg sammen med Frank André Soma som er rovdyransvarlig på Langedrag. Disse ulvene har vokst opp med Soma og Tuva Thorson som flokklederere og benfinner seg under dem i rangordenen.  FOTO: Ole C. H. Thomassen
SOSIALISERTE: Ask (til høyre) og Varg sammen med Frank André Soma som er rovdyransvarlig på Langedrag. Disse ulvene har vokst opp med Soma og Tuva Thorson som flokklederere og benfinner seg under dem i rangordenen. FOTO: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LANGEDRAG, Nore-Uvdal (Dagbladet): Det breker, snøfter, rauter, grynter og knegger. Ulvehyl er hverdagskost. Livet på Langedrag er akkurat slik som i TV-serien «Vi på Langedrag», som nå går i reprise på NRK.

Bare enda morsommere i virkeligheten.

Geiter og ost Opplev nesten hele den norske rovdyrfaunaen i tillegg til store kløvdyr som elg og rein.

Her kan store og små rusle i stall og fjøs. Dyreungene av ymse slag kan klappes og studeres på nær hold.

Gaupene ligger og slapper av. I neste innhegning beiter reinsdyr. Det er bare å sette seg ned og betrakte dem på nært hold i tilnærmet naturlige omgivelser. De minste kan bli med inn til fjellreven som er tam og oppleve at den kommer krypende opp i fanget.

Her rusler geitene fritt. De spiser alt og klatrer overalt. Også opp på ryggen din. Frekke, freidige og fascinerende morsomme er killingene.

Geitene melkes hver dag og det ystes både hvit og brun ost. Hvis du vil kan du bli med å melke. Og smake geitemelka hvis du tør. På gården er det over 350 dyr. 70 geiter, 40 hester, kyr, kaniner og fugler, ulver og gauper, 20 forskjellige slag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer