SYDENLIV: Kosestund på Gran Canaria. Foto: John Terje Pedersen
SYDENLIV: Kosestund på Gran Canaria. Foto: John Terje PedersenVis mer

Her gjør du Syden-kuppet

Gode muligheter for billigtur akkurat nå.

Nå går vinterens billigste Syden-turer. Charterselskapene selger unna restplassene i februar og mars. Under tusenlappen for en flyreise. En ukes reise med flybillett og opphold på et enkelt hotell fra 1500 kroner. Det er samme pris som en natt på hotell i Roma.

Eller hva med fire dager i Syden for 1995? Det er 500 kroner døgnet.

Gode reisetilbud finner du her.

ENKEL STANDARD. De aller billigste kuppene vi har funnet fram til i disse økonomisk trange tider, gjelder uspesifiserte reiser. Det vil si rom med den enkleste standarden.

Du må ta det som det er.

Charterselskapene selger heller ikke ut luksusrommene til lavpris lenger, antakelig mest av hensyn til forbannede kunder som oppdaget at ferienaboen hadde betalt en brøkdel av prisen for samme rom.

For voksne. Du er heller ikke garantert hvor du kommer på feriestedet. Ikke noe for barnefamilier, med andre ord. Barnerabatt gjelder heller ikke på tilbudsprisene, så dette er noe for voksne.

Vil du være sikret et bestemt hoteller eller hotellstandard, kan du betale et mellomlegg til charterselskapet.

SINGLE. Charterselskapenes pakketilbud gjelder pr. person i dobbeltrom. Derfor kan det være mer lønnsomt for single å kjøpe bare flybilletten og ordne hotell på egen hånd.

Det finnes mange nettsider som selger hotellrom, også i Syden, for eksempel hotels.com. Regn med en pris fra 300 kroner natta og så høyt opp du vil.

DIREKTEFLY FRA HELE LANDET. Det beste med vinterens charterkupp er at de gjelder for hele landet. Charterselskapene har direktefly fra de fleste flyplassene.

Her gjør du Syden-kuppet

En flybillett direkte fra Tromsø til Gran Canaria i de nærmeste dager går for 1998 kroner. Det er rimeligere enn bare flybillett fra Tromsø til Oslo om du bestiller i siste liten.

Også fra Rygge, Haugesund, Bergen og Stavanger er det gjerne mange tilbud.

Vi finner derimot sjelden gode tilbud i Kristiansand og Sandefjord/Torp.

Fra Ålesund og Molde derimot, er det ofte restplasser. Mens prisene fra Trondheim ser ut til å være konstant høyere.

Derimot kan du også få gode tilbud fra Evenes.

GLEM VINTERFERIEN. De lave prisene nå er for reiser fram til skolenes vinterferie. Da er prisene på topp igjen. Charterselskapene melder allerede nå om stappfulle fly i vinterferien.

Men så fort vinterferieuka er over, går prisene ned igjen. Og varer helt fram til uka før påskeferien.

Årets vinterferie varierer fra uke 8 til uke 10 forskjellige deler av vårt langstrakte land.

Her gjør du Syden-kuppet