PORTFORBUD: Over 100 personer er drept og et hundretalls personer er skadd i et terrorangrep mot Mumbai. Det er nå innført portforbud i den sørlige delen av byen. Her er den nasjonale sikkerhetsgarden (NSG). Foto: AFP/Prakash SINGH/SCANPIX
PORTFORBUD: Over 100 personer er drept og et hundretalls personer er skadd i et terrorangrep mot Mumbai. Det er nå innført portforbud i den sørlige delen av byen. Her er den nasjonale sikkerhetsgarden (NSG). Foto: AFP/Prakash SINGH/SCANPIXVis mer

- Hold dere inne

Ambassaden advarer nordmenn i Mumbai.

(Dagbladet.no): Angrep mot 11 mål, over 100 drept og et hundretalls skadde. Senest klokken 12 i dag ble det meldt om nye eksplosjoner på Taj Mahal hotell.

Vitner forteller om væpnede grupper med utenlandske reisende som mål. På luksushotellet samlet de opp personer med britiske og amerikanske pass. Nå er det innført portforbud i området sør i byen.

- Det ser ut til at angrepene delvis er rettet mot utenlandske borgere, skriver den norske ambassaden i Mumbai. 


De beskriver situasjonen som uoversiktlig, og råder reisende til å unngå byen såfremt det er mulig. De som bor i byen, bes holde seg inne.


«Det anbefales at man holder seg hjemme til situasjonen er mer avklart. Norske borgere oppfordres til å utvise aktsomhet, og holde seg unna større folkemengder, følge med i media og å lytte til råd fra lokale myndigheter», heter det i ambassadens oppdatering.

Fly kansellert
Internasjonale flygninger til byen kanselleres nå, en etter en. Et Lufthansa-fly som var på vei til Mumbai i går kveld, ble omdirigert til New Dehli da nyheten om eksplosjonene kom. Selskapet har nå stanset alle flygninger til byen.

- Vi hadde to flygninger i dag, fra Frankfurt og München. De er innstilt. I morgen tar vi en ny vurdering, sier en talsmann for selskapet til Reuters.

Også KLM og Air France har innstilt sine flygninger. 

Brussel Airlines og samarbeidspartner Jet Airways, som har daglige avganger til Mumbai fra Gardermoen, fortsetter sine flyvninger som normalt.


Får avbestille om ønskelig

- Ingen flygninger er innstilt. Men det Jet Airways har sagt, er at de opphever de normale avbestillingsreglene, sier Åshild Woie fra Aircontact, som er Jet Airways' representant i Norge.

- De som har billetter enten til eller fra Mumbai i dag eller i morgen, kan få disse omgjort om de ønsker det, sier Woie til Dagbladet.no.

Heller ikke norske charterselskap endrer reiseplaner. Det er ingen som selger reiser til Mumbai, men både Apollo og Escape tar reisende til andre steder i landet.

- Vi har 110 turister i Goa nå, som skal hjem i neste uke. Disse reiser med direktefly, og skal ikke innom Mumbai, sier Helen Begby i Apollo.

- Vi har ikke mottatt noen bekymringsmeldinger, men følger selvfølgelig med på situasjonen. Om dette skulle spre seg, må vi revurdere, sier Begby.

TURISTER MÅL: Angrepene ser ut til å ha utenlandske borgere, mener den norske ambassaden i Mumbai. Her er Taj Mahal hotell. Foto: AP/SCANPIX
TURISTER MÅL: Angrepene ser ut til å ha utenlandske borgere, mener den norske ambassaden i Mumbai. Her er Taj Mahal hotell. Foto: AP/SCANPIX Vis mer