HØYDESKREKK på Voss

Mestring på høyt nivå, bokstavelig talt, i høydeløypa til Voss Rafting. Her kan alle utfordre seg selv på slakk line ti meter over bakken

LUFTIG: Frode Solbakk og José Ravelo i kontrollert balanse høyt over bakken.
Alle foto: Ole C. H. Thomassen
LUFTIG: Frode Solbakk og José Ravelo i kontrollert balanse høyt over bakken. Alle foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VOSS, (Dagbladet): Vinterregn i strie strømmer, skikkelig pisseregn som de sier på Vestlandet. Djupsnø og trugeføre. Vi bærer klatreseler og sikkerhetsutstyr på vei inn til Villmarksentret for få en innføring i utfordringer. Det er en helt vanlig dag for Frode Solbakk, sjef for mye moro på Voss.

Daglig leder for Voss Rafting er adjunkt. Han underviser i 80 prosent stilling ved Voss Ungdomskule, i naturfag og matematikk.

Lærerferien går med til rafting og klatring.

Vanligvis vil det være en gruppe på ti eller flere som dras inn blant kampesteiner og kjempegraner, i dag er det bare Dagbladets utskremte som labber etter på lånte truger.

HØYDESKREKK.—Vi satser på aktiviteter hele året, forteller han. Villmarksleiren skal få et permanent vikinghus i tillegg til lavvoene som brukes i sommerhalvåret.

Vi beveger oss inn under taustiger og slakke liner spent mellom graner og steiner i høyder opptil ti meter over bakken. Djupsnøen demper noe av virkningen. Det ser mer enn høyt nok ut.

Et utspring i en av de digre steinene danner ei grotte. Her sitter spansk-norske José Ravelo, kokk, sjåfør, guide og instruktør. Han er en av de tre heltidsansatte. Om sommeren er de ti ganger så mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer