- Hun ble helt blå i ansiktet

Lokalt politi etterforsker dødsfallene til norsk og amerikansk jente i Thailand.

MYSTISKE DØDFALL: Her, på de idylliske Phi Phiøyene i Thailand, døde en norsk 22-årig kvinne søndag. Nå melder lokale media at også en amerikansk kvinne skal være død.  AFP PHOTO / Pascale TROUILLAUD
MYSTISKE DØDFALL: Her, på de idylliske Phi Phiøyene i Thailand, døde en norsk 22-årig kvinne søndag. Nå melder lokale media at også en amerikansk kvinne skal være død. AFP PHOTO / Pascale TROUILLAUDVis mer

||| I går bekreftet Utenriksdepartementet (UD) at en 22 år gammel jente fra Norge døde på sykehus i Thailand. Årsaken til dødsfallet er ennå ikke kjent.

I dag skriver en thailandsk lokalavis at også en amerikansk jente er død etter å ha bodd på det samme gjestehuset på Phi Phi-øyene sør i Thailand.

- Jeg tror det er en sammenheng mellom sakene, siden vi til og med har bodd på samme gjestehus. Her må noe gjøres, sier kjæresten til den amerikanske jenta, Ryan Kells, til Andaman Times.

Ligger på sykehus
Den norske ambassaden i Bangkok er nå koblet inn i saken.
- Venninnen til den avdøde jenta ligger fremdeles på sykehus i Thailand. Vi følger opp denne saken veldig tett nå, sier ministerråd ved ambassaden i Thailand, Anne Lilleøren.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, er venninna innlagt på det private sykehuset Bangkok Hospital Phuket.

UD samarbeider nå med Sjømannskirken i Thailand for å ivareta de pårørende.

- Vi har, sammen med Sjømannskirken, nær kontakt med både familien til den avdøde kvinnen og hennes venninne. Det lokale politiet undersøker nå denne saken rutinemessig, men vi har ingen indikasjoner på at det har skjedd noe kriminelt, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Anders Rikter, til Dagbladet.no.

- Ble plutselig syk
Sjømannsprest Lars Haugan jobber ved den norske sjømannskirken i Pattaya. Han er i øyeblikket på flyet tilbake fra Phuket, der han har besøkt venninna til den avdøde norske jenta.

Ifølge Adnaman Times hadde den norske jenta som døde de samme symptomene som den amerikanske jenta.
- Hun ble plutselig syk, og begynte å kaste opp. På vei til sykehuset ble hun helt blå i ansiktet, forteller kjæresten Ryan Kells til avisa.