Innbyggere sjikanerer ordfører

Etter milliontap.

MILLIONTAP: Tall ships race ga milliontap for Vågsøy kommune. Nå må ordføreren tåle krafitg kritikk. Her er Christian Radich under festivalen i sommer.  Foto: Håvar Fagerli / SCANPIX
MILLIONTAP: Tall ships race ga milliontap for Vågsøy kommune. Nå må ordføreren tåle krafitg kritikk. Her er Christian Radich under festivalen i sommer. Foto: Håvar Fagerli / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ordføreren i Vågsøy i Nordfjord, må tåle kraftig kritikk fra innbyggerne. Årsaken er at kommunen har tapt 13 millioner kroner på sommerens seilskuteeventyr Tall Ships Race.

Underskuddet kommer på toppen av en vanskelig økonomisk situasjon for kommunen, som har vel 6.000 innbyggere. I tillegg til tapet på 13 millioner kroner for å være hovedhavn for seilskuteregattaen, må Vågsøy kommune spare 15 millioner kroner for å få 2009-budsjettet i balanse.

Både lokalavisen Fjordenes Tidende og NRK Sogn og Fjordane har mandag morgen vært nødt til å stenge nettsidene sine for kommentarer til denne saken. Årsaken er at det ble for mye og for sterk kost. Kommunens ledelse måtte tåle personkritikk som gikk over i det sjikanøse.

Ordfører Roger B. Silden (Ap) i Vågsøy sier at han forstår reaksjonene. Kommunen starter mandag arbeidet med å håndtere Tall Ships Race-underskuddet inn i økonomiplanen fram til 2012, og har dermed pådratt seg et problem som minner noe om nabokommunen Bremangers utfordring.

Bremanger er blant Terra-kommunene. I budsjettet for 2009 har Bremanger kommune redusert driften med over ti millioner kroner, etter at 15 millioner kroner i skjønnsmidler var lagt inn. Likevel er utsiktene et underskudd for kommunen neste år på mellom 15 og 20 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer