MILLIONTAP: Tall ships race ga milliontap for Vågsøy kommune. Nå må ordføreren tåle krafitg kritikk. Her er Christian Radich under festivalen i sommer.  Foto: Håvar Fagerli / SCANPIX
MILLIONTAP: Tall ships race ga milliontap for Vågsøy kommune. Nå må ordføreren tåle krafitg kritikk. Her er Christian Radich under festivalen i sommer. Foto: Håvar Fagerli / SCANPIXVis mer

Innbyggere sjikanerer ordfører

Etter milliontap.

Ordføreren i Vågsøy i Nordfjord, må tåle kraftig kritikk fra innbyggerne. Årsaken er at kommunen har tapt 13 millioner kroner på sommerens seilskuteeventyr Tall Ships Race.

Underskuddet kommer på toppen av en vanskelig økonomisk situasjon for kommunen, som har vel 6.000 innbyggere. I tillegg til tapet på 13 millioner kroner for å være hovedhavn for seilskuteregattaen, må Vågsøy kommune spare 15 millioner kroner for å få 2009-budsjettet i balanse.

Både lokalavisen Fjordenes Tidende og NRK Sogn og Fjordane har mandag morgen vært nødt til å stenge nettsidene sine for kommentarer til denne saken. Årsaken er at det ble for mye og for sterk kost. Kommunens ledelse måtte tåle personkritikk som gikk over i det sjikanøse.

Ordfører Roger B. Silden (Ap) i Vågsøy sier at han forstår reaksjonene. Kommunen starter mandag arbeidet med å håndtere Tall Ships Race-underskuddet inn i økonomiplanen fram til 2012, og har dermed pådratt seg et problem som minner noe om nabokommunen Bremangers utfordring.

Bremanger er blant Terra-kommunene. I budsjettet for 2009 har Bremanger kommune redusert driften med over ti millioner kroner, etter at 15 millioner kroner i skjønnsmidler var lagt inn. Likevel er utsiktene et underskudd for kommunen neste år på mellom 15 og 20 millioner kroner.

Bremangerordfører Kåre Olav Svarstad (Ap) innser at kommunen ikke har mulighet for å innfri kravet om å betale morarenter på lånet i DnB.

- Dette klarer vi rett og slett ikke, sier ordføreren.


(NTB)

 

 

REFSES: Ordfører i Vågsøy Roger B. Silden.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
REFSES: Ordfører i Vågsøy Roger B. Silden. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer