KULTKOKK: Jamie Oliver i kjente omgivelser.    Foto: KEITH HAMMETT
KULTKOKK: Jamie Oliver i kjente omgivelser. Foto: KEITH HAMMETTVis mer

Jamie Oliver til Scandic

Scandic hotellene skal i år bli barnas spisested. Det skal Jamie Olivers barnemenyer sørge for.

JAMIE OLIVER pluss Scandic er sant, i hvert fall i tre år framover.
Den berømte og oppfinnsomme kultkokken skal i første omgang få barna til å glede seg over spennende barnemenyer.

Deretter blir det andre temaer som skal få hans preg i hotellenes kjøkken.
Det blir egen Jamie-del i spisekartene, men samarbeidet skal omfatte en modernisering av tradisjonelle retter og med vekt på økologiske råvarer.

—Over denne tre års perioden jobber Jamie bare med Scandic som hotellkjede. Han skal designe ulike menyer for oss.

—Det blir Jamie Olivers look, feel og taste. Garantert ikke kjedelig mat lover Thomas Engelhart, kommersiell direktør for Scandic-konsernet.

—Hotellmat kan fort bli både treff og bom, særlig for barn, svarer Jamie på spørsmål fra Dagbladet.

—Jeg håper at dette samarbeidet skal gi inspirasjon til noen kjempebra matideer slik at Scandic hotellene blir steder som familier vender tilbake til, igjen og igjen.

Jamie Oliver kommer også til å sette sitt preg på hotelrespsjonene i Scandic-kjeden. Det vil bli kokebøker, olivenolje sunn snacks og  kokkerelaterte produkter til salgs.
Han skal i tillegg til å komponere nye retter og menyer, være en inspirator for kjedens mange kokker.

Engelhart legger vekt på at det ikke skal være gourmetmat for de få, men mat som kan nytes til daglig.
-Det skal bli spennede, innovativ og sunn mat, avslutter Engelhart.