DAMENES BY: Roma er et fristende reisemål både for menn og kvinner, men blant kvinner er byen i særklasse den mest populære. Her smiler tre damer foran Castel Sant'Angelo ved en vannrik Tiberen tidligere denne måneden. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix
DAMENES BY: Roma er et fristende reisemål både for menn og kvinner, men blant kvinner er byen i særklasse den mest populære. Her smiler tre damer foran Castel Sant'Angelo ved en vannrik Tiberen tidligere denne måneden. Foto: Max Rossi/Reuters/ScanpixVis mer

Jentene elsker Roma

Ingen byer kan måle seg med den Evige Stad i popularitet. Én av fire norske kvinner har Roma som sin drømmeby.

(Dagbladet.no): Roma og New York er de suverent mest populære byene blant nordmenn.

Det viser en undersøkelse InFact har utført for Dagbladet.no i samarbeid med Hotels.com. De spurte fikk valget mellom åtte populære storbyer.

Blant gutta kom Roma og New York likt ut, men kvinnenens forkjærlighet for den italienske hovedstaden tok Roma helt til topps.

Det er ingen tvil om at Italia er i skuddet blant nordmenn. Både SAS og Norwegian har direkteruter til Roma og Ryanair satser knallhardt på Italia neste år med fem direkteruter fra Sandefjord.

Gutteby

Etter Roma og New York fulgte klassikerne London og Paris.

For mange norske menn er London det optimale storbyreisemålet. 12 prosent av mennene valgte seg London, mens åtte prosent av kvinnene gjorde det samme.

For Paris fordelte tallene seg omtrent motsatt.

På plassen etter den franske hovedstaden fulgte Barcelona og her var det stor likhet mellom kjønnene, men gutta vil heller til Barcelona enn Paris.

Dropper Skandinavia

Stockholm, Budapest og København scoret relativt likt. Resultatet viser derimot at Kongens by i Danmark står sterkere blant menn enn kvinner.

Seks av ti som var med på undersøkelsen, svarte at de dro på storbyreiser, mens det var en overvekt av kvinner som foretrakk en slik ferieform.

Når man fikk velge mellom forskjellige ferieformer svarte 14 prosent at de foretrakk storbyferier, men det store flertallet ønsket å dra på sol- og badeferier.


Les også:

Beliggenhet viktigst ved hotellbestilling