Jula starter på Liseberg

Liseberg har Sveriges største julemarked og er blant de første som setter opp julebodene i midten av november.

<JULEÅPENT:  Daniela og Kanina åpner jula på Liseberg. Parken fram til julaften.   Alle foto: Kirsten Margrethe Buzzi
<JULEÅPENT: Daniela og Kanina åpner jula på Liseberg. Parken fram til julaften. Alle foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||GÖTEBORG (Dagbladet): Det er tiende år på rad Sveriges største fornøyelsespark åpner dørene i førjulstida. Liseberg er nabolandets største turistattraksjon med tre millioner besøkende hvert år. Nesten en halv million av dem kommer innom på jakt etter den gode, gammeldagse julestemningen. Parken er åpen fra midten av november til og med lille julaften.

JulestemningenNår skumringen senker seg lyses Liseberg opp med fem millioner julelys. Parken har kjøpt eget vindkraftverk.Her er skøytebane med isshow, allsang med Lotta Engberg, barneskibakke fra Sälens Vinterland med skiinstruktører for de minste.

Juleåpne karuseller Reinsdyr fra Lappland, geiter, høner og griser fra Nordens Ark. Juleboder, julebutikker og julebordsrestauranter.

JulepappaeneMidt i juleparken mellom opplyste trær møter vi Mads Skraastad og Ramnath Falch Ambathy fra Oslo. De har tatt toget til Göteborg med hver sin datter, Julia og Tora, begge to år for se på julestemningen på Liseberg. Mens mammaene slapper av hjemme i førjulstida.

Det er morsomt for barna her. Vi skal se isshowet med kaninene før vi reiser hjem i morgen, forteller de to naboene fra Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer