Kaos og dyre billetter i sommertrafikken

Forventer kaos på Norges største fergestrekning.

IKKE VELKOMMEN: Fjord Lines "Fjord Cat" blir inntil videre ikke å se i Kristiansand. Katamaranen er verdens raskeste passasjerskip og blir inntil videre liggende i opplag i Korsør i Danmark.
Foto: Eivind Pedersen
IKKE VELKOMMEN: Fjord Lines "Fjord Cat" blir inntil videre ikke å se i Kristiansand. Katamaranen er verdens raskeste passasjerskip og blir inntil videre liggende i opplag i Korsør i Danmark. Foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Norges største fergestrekning går fra Kristiansand til  Hirtshals. Nå kan det bli kaos i sommer. Årsaken er at havnestyret i Kristiansand ikke vil ha fergetrafikk som ikke er basert på helårsdrift. Derfor er Fjord Line blitt nektet å seile med hurtigferga "Fjord Cat". Resultatet blir monopol for Color Line - og høye billettpriser. Color Lines trafikerer strekningen med kun en båt, "Superspeed 1". Den er alene for liten til ta hånd om sommertrafikken,  og rederiet har satt opp ekstra nattseilaser for å få alle med. Dermed vil mange småbarnsfamilier på Danmarkstur bli henvist til å reise om natta for å få tak i de billigste billettene.Lokalavisen Fædrelandsvennen omtaler vedtaket som en parodi og en skandale og oppfordrer havnestyrets medlemmer å vurdere sine plasser.

Beklagelig avgjørelseAvgjørelsen om å utestenge Fjord Line beklages av reiselivsdirektør Ronny Andersen i Destinasjon Sørlandet. Han håper at myndighetene gir Fjord Line tillatelse til å seile fra neste år. Andersen kan ikke forstå at det er for dårlig kapasitet på Kristiansand havn til å ta handle ytterligere en ferge. For tre år siden var det fire ferjer som trafikerte Kristiansand om sommeren.I fjor fraktet Fjord Line ca. 230.000 passasjerer mellom Kristiansand og Danmark i løpet av noen hektiske sommermåneder.-Som turistorganisasjon er vi opptatt av at konkurranse både er sunt og til det beste for både operatørene og turismen, sier Andersen til dagbladet.no.Andersen sier han allerede har fått melding om at den sprengte kapasiteten skaper problemer for søndagstrafikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer