Kildevann til begjær

Fra ei lita olle under Skogshorn kommer det kildevann av det klareste og reineste slaget.

PAUSE: I pauserommet sitter Knut Hjelmen og faren Halvor Hjelmen(85). Eldstemann er med som kaffikoker i følge mham selv. og som trivlig humørfylt selkap konsanterer vi.  Alle foto: OLE C. H. THOMASSEN
PAUSE: I pauserommet sitter Knut Hjelmen og faren Halvor Hjelmen(85). Eldstemann er med som kaffikoker i følge mham selv. og som trivlig humørfylt selkap konsanterer vi. Alle foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HEMSEDAL (Dagbladet): Med sine 1728 meter overhavet troner Skogshorn over dalen. Stupbratt mot vest, kromrygget og fotturskrått mot øst, ligger fjellet som ruver over Hemsedal. Vi svinger av riksvei 52 og kjører i retning Lykkja, på veien som går over fjellet forbi Vadset til Valdres.

Etter drygt 10 kilometer kommer vi til sideveien som ender opp i Høgeseter. Her ligger olla hvor vannet fra Skogshorn sildrer og renner som det har gjort i uminnelige tider. Dette er en av sju eller åtte kilder som er godkjente for salg av kildevann.Det kreves at grunnvannet som er opphav til kilden er beskyttet mot enhver mulig forurensning.Kildevann skiller seg fra naturlig mineralvann ved et innhold av salter og mineraler som tilfredsstiller forskriftene til drikkevann. Naturlig mineralvann overstiger disse grenseverdiene.

STRENGT.—Det skal omfattende analyser til før godkjenning gis, forteller Knut Hjelmen (56), gründer og leder av Hemsedal Kildevann AS.

Han forteller at alle sa at ollevannet fra stølen under Skogshorn skulle være så godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer