Kite-Kari velger SARDINIA

Norske Kari Schibevaag, en av verdens beste kitere, velger Sardinia.

I VINDEN:Kari Schibevaag (30) fra Stavanger deltar på verdenscupen i kiting på vann. Her lader hun opp på Vignola-stranda på nordsiden av Sardinia. Foto: John T. Pedersen
I VINDEN:Kari Schibevaag (30) fra Stavanger deltar på verdenscupen i kiting på vann. Her lader hun opp på Vignola-stranda på nordsiden av Sardinia. Foto: John T. PedersenVis mer

||| SARDINIA (Dagbladet): —Sardinia er et paradis for kiting. Her ligger de mest fantastiske kitespotene på rad og rekke. Du finner alltid et sted med vind på denne øya.

Det sier Kari Schibevaag. Hun vet.
En av verdens beste kitere på snø og på vann, i sporten som øker aller mest for tida.
Vi ser Kari først som en liten prikk hengende under en kite i bølgende utenfor Vignola-stranda på nordkysten av Sardinia.
Det går lynkvikt. Det tar lengre tid å få den ivrige kiterne ut av de flotte bølgene.

Kiter daglig

På stranda, i en kjapp pause forteller Kari forteller at hun også har vært på ferieøya Fuerteventura for å kite. Der ble det bare to-tre dager med nok vind i løpet av ei uke.

—Her på Sardinia kan jeg kite hver dag.

Kari var på Sardinia i forbindelse med Sardinia Kite Experience og for å trente til verdenscupen som startet i går i Tyskland.
Verdenscupen går over mange land; Frankrike, Tyrkia, Hellas, Portugal, Marokko, Tyskland, Spania, Den dominikanske republikk og Brasil.
Kari er den eneste fra Norge som deltar på verdenscupen på vann. Ingen andre, verken gutter eller jenter stiller i denne konkurransen.

I kitekonkurranser stiller man i tre klasser, bølge, racing og fristile. I fjor kom Kari på tredje plass i bølge og racing i Verdenscupen, og fjerde plass i fristile.
—Jeg har jobbet hardt fram mot denne sesongen og håper det skal gå enda bedre i år.

Sosial idrett

Stavangerjenta lært å kite på Sola-stranda for sju år siden. Siden har det bare vært kiting for jenta som er utdannet idrettspedagog.
—Jeg har drevet med idrett siden jeg var fire. Foreldrene mine har tatt meg med på alle idretter og latt meg få prøve alt. Jeg vet at de alltid vil støtte meg.

—Kiting er sosialt. Kitemiljøet er veldig lite. Jeg møter alltid kjente. Hvis ikke, blir man fort kjent med andre som deler lidenskapen. Du trenger alltid hjelp for å få opp en kite.

Drømmen

—Kiting er en idrett du kan drive med hele tida. Samtidig besøker du masse nye steder. Opplever nye kulturer. Reise er en perfekt kombinasjon med å kite.

-Har du noen råd til dem som vil prøve seg på kiting i sommer?

—Ta et kurs, sier Kari. Det er farlig både for deg sjøl og for andre å begynne på egen hånd.

Kari ble så betatt av Sardinia at oppholdet på den italienske øya måtte forlenges med flere uker. På Middelhavsøya er det også ideelle forhold for å lære å kite. Vannet er krystallklart.

Kari reiser mye. Og må alltid stille opplagt til konkurranser. Hva gjør du om kveldene?
Hun tar fram en fargestripet heklecaps, en av de mange hun selger fra sin nettside (kariland.com). Det er ikke bare enkelt å leve av kiting i Norge.
Selv om du er på verdenstoppen.

Møt Kari Schibevaag på nettmøte i morgen torsdag klokka 20.00. Du kan sende inn spørsmål allerede nå.


EN AV DE BESTE:Kari Schibevaag er av verdens beste kitere på snø og vann. Hun liker godt å kite på Sardinia. Foto: John T. Pedersen
EN AV DE BESTE:Kari Schibevaag er av verdens beste kitere på snø og vann. Hun liker godt å kite på Sardinia. Foto: John T. Pedersen Vis mer