ALT STÅR - FOLK GÅR:  Det kraftige snøfallet i Storbrittania har ført til kollaps i offentlige transportsystemer. Baner, buss, tog og fly står. Folk må bruke bena eller jobbe hjemmefra. Seks centimeter snø har lammet Heathrow, som ikke har hansket med like mye snø på 18 år. Foto: KEVIN COOMBS/REUTERS/SCANPIX
ALT STÅR - FOLK GÅR: Det kraftige snøfallet i Storbrittania har ført til kollaps i offentlige transportsystemer. Baner, buss, tog og fly står. Folk må bruke bena eller jobbe hjemmefra. Seks centimeter snø har lammet Heathrow, som ikke har hansket med like mye snø på 18 år. Foto: KEVIN COOMBS/REUTERS/SCANPIXVis mer

Komplett flykaos i Europa

Snø og fly utenfor taksebaner skaper forsinkelser.

(Dagbladet.no): Snøvær utenom det vanlige i flere europeiske byer, fører til store forsinkelser i flytrafikken i Europa i dag.

Reisende til og fra Norge må regne med forsinkelser om man skal via flyplasser i Frankfurt, Brussel, Paris, London, Wien og Amsterdam.

Ved Heathrow i London i Storbritannia må man 18 år tilbake i tid for å huske et lignende snøvær. Storbyen er lammet som følge av snøværet.

Buss, bane og fly står
En flymaskin fra Cyprus Airways skled utenfor en av taksebanene på Heathrow, noe som skaper problemer for maskinene som kom lenger bak. De to rullebanene stenges med jevne mellomrom for snømåking, men utstyret på Heathrow er ikke så effektivt som ved norske flyplasser som er mer vant med snø.

Også London City Airport langs Themsen er stengt. Men, det er ikke bare ved flyplassen forsinkelser oppstår. Mange reisende kommer seg ikke engang til flyplassen, fordi tre t-banelinjer er stengt og alle busslinjene i London er rammet av snøfallet.

Selskapet BAA, som eier Heathrow, Gatwick, Stansted og en rekke andre flyplasser melder på sine nettsider om omfattende trøbbel i dag. Bare på hovedflyplassen Heathrow er 650 avganger kansellert i dag fordi det har falt seks centimeter med snø.

Ryanair rammet
Ryanair, som har sin hovedbase i Storbritannia på Stansted har kansellert over 70 avganger før lunsj i dag.

- Her på Torp har to maskiner fra Ryanair uteblitt i dag. Dermed har vi hatt tilsammen fire kanselleringer i dag, sier pressetalskvinne Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord lufthavn, Torp til Dagbladet.no.

Hun vet enda ikke hva som skjer med de resterende avgangene i dag, heller ikke Ryanairs avgang til Liverpool i kveld.

Heathrow har fullstendig kollapset på grunn av seks centimeter snø. Hadde dette vært et problem for dere på Torp.

- Ha, ha - nei, nei, nei. Seks centimeter er ikke noe problem. Det skal mye mer til før vi får problemer. Vi har investert mye i utstyr og får brøytet rullebanen på kort tid, sier Kleive-Mathisen til Dagbladet.no.

Mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Heathrow er åtte avganger innstilt så langt i dag, i tillegg til avganger fra andre byer i Norge.

GLEM DROSJE: Transport til og fra flyplassene i London er rammet av snø. Drosjer står, det samme gjør busser og bane. Foto: KEVIN COOMBS/REUTERS/SCANPIX
GLEM DROSJE: Transport til og fra flyplassene i London er rammet av snø. Drosjer står, det samme gjør busser og bane. Foto: KEVIN COOMBS/REUTERS/SCANPIX Vis mer