MINDRE TRAFIKK: Ferske tall viser at det er en kraftig nedgang i flytrafikken. Foto: Erlend Aas/Scanpix
MINDRE TRAFIKK: Ferske tall viser at det er en kraftig nedgang i flytrafikken. Foto: Erlend Aas/ScanpixVis mer

Kraftig nedgang i flytrafikken

Størst nedgang på Gardermoen.

Folk reiser mindre med fly, både innenlands og utenlands. Novembertallene til Avinor viser en markant nedgang i flytrafikken.

Selv betegner Avinor nedgangen i flytrafikken i november i år sammenlignet med november i fjor som kraftig. Innlandstrafikken gikk ned med 7,4 prosent, mens utenlandstrafikken ble redusert med 5,8 prosent i denne perioden.

Totalt reiste snaut 3,1 millioner passasjerer til og fra en av Avinors lufthavner i november.

- Det er ingen tvil om at vi i tiden framover må ta høyde for en nedgang i trafikken og tap av inntekter, sier konsernsjef Sverre Quale i en kommentar til novembertallene. Avinor jobber nå med justeringer på kortere sikt i kjølvannet av stagnasjonen i trafikken.

Størst nedgang blant landets største lufthavner har Oslo Lufthavn Gardermoen, som hadde en nedgang i antall passasjerer på 10,3 prosent i den aktuelle perioden. Trondheim Lufthavn Værnes fikk en nedgang på 7,5 prosent, Bodø lufthavn 6,8 prosent, Stavanger lufthavn Sola 2,6 prosent, Bergen lufthavn Flesland 1 prosent og Tromsø lufthavn Langnes 0,7 prosent.

De regionale lufthavnene har hatt en samlet nedgang på 3,1 prosent i november sammenlignet med samme måned i fjor. (NTB)