Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lege vil ha oss til fots i Syden

November er en fin tid for å gå fottur i Syden.

TENERIFE: Anita og Birger Løvland vil ha nordmenn til å gå i fjellet i Syden. Her er de på vei opp Mascadalen på Tenerife. Alle foto: Geir Bølstad              
  

Foto BØLSTAD/GEIR Dagbladet
TENERIFE: Anita og Birger Løvland vil ha nordmenn til å gå i fjellet i Syden. Her er de på vei opp Mascadalen på Tenerife. Alle foto: Geir Bølstad Foto BØLSTAD/GEIR Dagbladet Vis mer

||| Det sier Birger og Anita Løvland som nå kommer med en ny fotturguide til Syden, «Turguide til Lanzarote og Fuerteventura».

Han er lege, hun er fysioterapeut. De har opplevd at det er blitt mye mer vanlig å gå turer på egne bein i Syden, siden de ga ut den første boka om fotturer på Kanariøyene for snart ti år siden.

Aktiv ferie
Folk vil mer enn å ligge på stranda når de er på Sydenferie, sier Løvland.

Ikke noe galt med å ta et avbrekk til Sydens sol og varme nå i høstmørket, mener legen. Men det er ikke enten strand eller tur, men både òg, mener han.

Det er så viktig at vi bruker kroppen og er aktive hele året. Derfor burde Sydenturer gjerne vært på blå resept nå om vinteren når det er for mørkt og glatt til å gå tur hjemme i Norge, mener Løvland. 

Skriver fotturguider

Etter hvert har det blitt fotturguider både til Mallorca, Madeira og Azorene.

Nå kommer Kanariøyguiden ut i ny utgave, oppdelt i fire forskjellige bøker. «Turguide til Lanzarote og Fuerteventura» kom ut i høst, så følger Gran Canaria, Tenerife og en samlet bok om de tre minst kjente Kanariøyene El Hierro, La Palma og La Gomera.

Alle kan gå
I bøkene er det lagt opp til fotturer på alle nivåer, fra en times spasertur langs en strandvei til en krevende fulldagstur på 8-9 timer.

  Mange har et bilde av de mest kjente Sydenstedene som Gran Canarias Puerto Rico og Playa del Inglés som rene turistgettoer, sier Løvland.

Ender på stranda
Men Kanariøyene er så mye mer. Går du til fots langs gamle veier ser du hvordan folk lever på landsbygda i dag og hvordan livet var i gamle dager.
Folk vi møter er blide og hyggelige, vi kommer langt med kroppsspråk, sier Løvland.

Paret prøver ofte å legge fotturen slik at den ender på en fin strand. Du kan bruke det samme utstyret som når du går i fjellet hjemme i Norge, forteller det spreke paret. Shorts til finvær og lue og varme klær til toppene.

Dessuten har vi alltid med ei flaske champagne, plastglass og et norsk flagg i sekken, forteller Birger Løvland for han setter seg på flyet til Tenerife i novembermørket.

Denne gangen er det barnebarna som skal lære å gå tur på egne bein i Syden.

GARACHICO: Det spreke paret legger gjerne fjellturen slik at den ender ved en strand, her er det de naturlige havsbadene ved Garachico på Tenerife. 

Foto BØLSTAD/GEIR Dagbladet<
GARACHICO: Det spreke paret legger gjerne fjellturen slik at den ender ved en strand, her er det de naturlige havsbadene ved Garachico på Tenerife. Foto BØLSTAD/GEIR Dagbladet< Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media