PÅGREPET: Fire politimenn måtte til for å få kontroll over den rabiate 19-åringen da flyet mellomlandet i London 21. januar. Nå er regningen klar. Prisen for bråket ble på 66 000 kroner, samt en foreløpig ukjent fengselsstraff. Foto: HEIDI RØSLAND
PÅGREPET: Fire politimenn måtte til for å få kontroll over den rabiate 19-åringen da flyet mellomlandet i London 21. januar. Nå er regningen klar. Prisen for bråket ble på 66 000 kroner, samt en foreløpig ukjent fengselsstraff. Foto: HEIDI RØSLANDVis mer

Må betale 66 000 kroner for flybråk

Drakk seg full, slo ansatte, fortsatt fengslet

(Dagbladet.no): Den 19 år gamle mannen som gikk berserk på en charterflygning med Apollo til Kanariøyene 21. januar, får en saftig regning fra flyselskapet Novair.

- Vi har nå fått regningen fra Gatwick i London og vi sender vår passasjer en regning på 80 000 svenske kroner, sier pressetalskvinne Kajsa Moström til Dagbladet.no.

Den svenske summen tilsvarer 66 000 norske kroner ut fra dagens kurs. Ifølge flyselskapet Novair kunne de sendt en enda høyere regning, men de lar være.

Slapp billig
- En av våre ansatte ble skadet da han ble slått i bakhodet. Han ble satt igjen på bakken og tatt hånd om av lege og vi besluttet å sende over representanter fra våre kriseberedskap for å følge ham opp, sier Moström.

Denne ekstraregningen kom på ca 20 000 svenske kroner, eller 16 000 norske kroner.

19-åringen, som er registrert bosatt i Oslo, sitter fortsatt fengsel i Storbritannia. Han er siktet for fire forhold med en øvre strafferamme på fem års fengsel.

Han ble dagen etter hendelsen fremstilt for en dommer i Crawley Magistrates Court, hvor han erkjente straffskyld for de fire punktene i siktelsen. Ettersom den lokale retten ikke kan dømme folk som risikerer mer enn seks måneder fengsel, er saken overført til en høyere rettsinstans.

Venter på dom
Britisk domstol har besluttet at 19-åringen må sitte i varetekt til saken kommer opp for retten. Hvor lang tid det kan ta er uvisst, men 19-åringen sak er fortsatt ikke berammet.

- Det kan ta noen uker eller noen måneder, sier en talsperson ved politiet i Sussex, der Gatwick ligger, til Dagbladet.no.

Tidligere domfellelser for lignende forhold med utlendinger har endt med omtrent 18 måneders fengselsstraff, men det har skjedd at bråkmakere på fly har blitt dømt til lovens strengeste straff på fem års fengsel.

19-åringen skal ha drukket en god del sprit på flyet fordi han skal ha lidd av flyskrekk.

Dagbladet.no har bedt om å få komme i kontakt den siktede 19-åringen, men våre forespørsler har blitt avvist.