Må betale 66 000 kroner for flybråk

Drakk seg full, slo ansatte, fortsatt fengslet

PÅGREPET: Fire politimenn måtte til for å få kontroll over den rabiate 19-åringen da flyet mellomlandet i London 21. januar. Nå er regningen klar. Prisen for bråket ble på 66 000 kroner, samt en foreløpig ukjent fengselsstraff. Foto: HEIDI RØSLAND
PÅGREPET: Fire politimenn måtte til for å få kontroll over den rabiate 19-åringen da flyet mellomlandet i London 21. januar. Nå er regningen klar. Prisen for bråket ble på 66 000 kroner, samt en foreløpig ukjent fengselsstraff. Foto: HEIDI RØSLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 19 år gamle mannen som gikk berserk på en charterflygning med Apollo til Kanariøyene 21. januar, får en saftig regning fra flyselskapet Novair.

- Vi har nå fått regningen fra Gatwick i London og vi sender vår passasjer en regning på 80 000 svenske kroner, sier pressetalskvinne Kajsa Moström til Dagbladet.no.Den svenske summen tilsvarer 66 000 norske kroner ut fra dagens kurs. Ifølge flyselskapet Novair kunne de sendt en enda høyere regning, men de lar være.

Slapp billig- En av våre ansatte ble skadet da han ble slått i bakhodet. Han ble satt igjen på bakken og tatt hånd om av lege og vi besluttet å sende over representanter fra våre kriseberedskap for å følge ham opp, sier Moström.

Denne ekstraregningen kom på ca 20 000 svenske kroner, eller 16 000 norske kroner.19-åringen, som er registrert bosatt i Oslo, sitter fortsatt fengsel i Storbritannia. Han er siktet for fire forhold med en øvre strafferamme på fem års fengsel.

Han ble dagen etter hendelsen fremstilt for en dommer i Crawley Magistrates Court, hvor han erkjente straffskyld for de fire punktene i siktelsen. Ettersom den lokale retten ikke kan dømme folk som risikerer mer enn seks måneder fengsel, er saken overført til en høyere rettsinstans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer