Maritimt i Horten

Lyst til å gå om bord i en torpedobåt eller en ubåt i sommer, helt gratis?

MARINEMUSEET: Spør oss om hva du vil, det er derfor vi er her, sier vernepliktig Jon Tønnessen fra Tønsberg. Til høyre pensjonert marineoffiser Bjørn Erik Strønen. De står ombord på ex KNM Blink, en Storm-klasse MTB, som var  en bærebjelke i det kystnære invasjonsforsvaret fram til 1998.ALLE FOTO: Kirsten M.Buzzi
MARINEMUSEET: Spør oss om hva du vil, det er derfor vi er her, sier vernepliktig Jon Tønnessen fra Tønsberg. Til høyre pensjonert marineoffiser Bjørn Erik Strønen. De står ombord på ex KNM Blink, en Storm-klasse MTB, som var en bærebjelke i det kystnære invasjonsforsvaret fram til 1998.ALLE FOTO: Kirsten M.Buzzi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HORTEN (Dagbladet): Da er Marinemuseet på Karljohansvern i Horten stedet. Her kan hele familien få en fin opplevelse som ikke tar en jafs av reisekassa.

—Dette er verdens eldste marinemuseum, opprettet i 1853, forklarer Bjørn Erik Strønen, pensjonert marineoffiser.

Marinehistorie Her er mye rart å se, fra en norskprodusert muskedunder tatt som krigsbytte i 1853, til ubåten eks KNM Utstein som står på land utenfor museet, slik den var i operativ tjeneste. Nå er den tilrettelagt for et besøk om bord.

I år er det 100 år siden Norge fikk sin første undervannsbåt. Det markeres med arrangementer over hele landet. Nylig var det også veterantreff på Marinemuseet i Horten.

Å gå gjennom museet er som en vandring gjennom historien. Her er egne avdelinger for de to verdenskrigene, Marinens flyvåpen og for kystvakttjenesten. Utstillingen dekker også storhetstiden til den norsk-danske marinen med Tordenskiold og flåtebasen Fredriksvern.

Stor interesse Max Manus-filmen har ført til stor interesse for Norges forsvarshistorie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer