LOFOTEN: Ikke bare god mat og gamle lokaler kjennetegner representantene for Matvegen kyst og fjord. Hos Reine Rorbuer får du med deg disse omgivelsene på kjøpet. Foto:Hans Arne Vedlog.
LOFOTEN: Ikke bare god mat og gamle lokaler kjennetegner representantene for Matvegen kyst og fjord. Hos Reine Rorbuer får du med deg disse omgivelsene på kjøpet. Foto:Hans Arne Vedlog.Vis mer

Matvegen var først ute

De Historiske - hotel & spisesteder markedsfører Matvegen i tre varianter. Ny av året er smaken av kyst og fjord, matopplevelser med hovedvekt på sjømat.

||| De Historiske - hotel & spisesteder har hatt Matvegen i over to år og må ikke forveksles med den nylig åpnende Matruta som er et prosjekt med støtte fra landbruksdepartemendtet og samferdselsdepartementet.

Landbrukdepartementet med sin Matrute kommer diltende etter hevder Nils Henrik Geitle, direktør for De Historiske - hotel & spisesteder.

Matvegen har tre varianter, fra Sør til Nord og fra Øst til Vest, og Matvegen — smaken av kyst og fjord.
Den siste er ny av året.Fra Oslo og hele kysten opp til Reine og Svolvær i nord er det mulig å spise seg gjennom menyer preget av lokal norsk sjømat.

Delikatesser fra hav og fjord blir til retter som skal gi kulinariske opplevelser i historiske omgivelser. Kjeden stiller høye krav til de medlemmene som er med i Matvegen.

- Vi er veldig nøye med kvalitetskontroller. Kundene skal få det vi lover dem, forteller Geitle.

Stedene i Matvegen er håndplukket og har følgende felles kriterier for å bli med:

•Hvert sted har alltid en husets meny, basert på utvalgte lokale råvarer og der noen retter forteller om geografisk tilhørighet.

•Sesongvariasjoner gjenspeiles i menyen, og bare sesongens beste råvarer.

•Alle lokale råvarer skal være sporbare.

•Menyen formidles alltid muntlig av en kompetent representant fra spisestedets personale.

Artikkelen fortsetter under annonsen

•Vinlisten er alltid samstemt med menyen, dessuten vil et utvalg av norske akevitter anbefales til husets meny etter smak og behag.

•Husets historie skal være tilgjengelig for alle spisegjester.

De Historiske har dessuten en liste på 82 punkter som jevnlig sjekkes anonymt.