Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Mil etter mil med flotte løyper

Flere hundre kilometer langrennsløyper er allerede preparert og det meldes om meget gode forhold.

SNART:  Hvite vidder, sol og skareføre i fjellet er vinterdrømmen for mange av oss. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/
SNART: Hvite vidder, sol og skareføre i fjellet er vinterdrømmen for mange av oss. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/ Vis mer

||| Det er Oppland og Buskerud som kan tilby flest kilometer preparerte langrennsløyper og best forhold melder skiinfo.no.
Beitostølen melder om glimrende forhold og 50 km ferdige løyper. Her er det sesongåpning langrenn denne helgen, - og verdenscup i langrenn neste helg.
Lengre
- Det blir kjørt mer i løpet av helga, vi regner med å ha ferdig i overkant av 30km i løpet av lørdag morgen. I år er første gang vi har kunnet kjøre med løypemaskin med en gang og ikke med scooter, forteller Helge Holm som kjører løypene ut fra Nystølkroken., Nes i Buskerud.

- I tillegg prepareres langrennsløyper fra Nesbyen Alpinsenter, trolig i løpet av dagen. Da blir det et sammenhengende løypenett på 40-45 km, forteller Holm, som kan skryte av en snødybde på 50 cm, - og varsel om mer snø i løpet av helga.

Lengst
Flest kilometer preparerte løyper kan Sjusjøen melde om 135km av totalt 381 er preparert og forholdene er meget bra.
Gålå, Gol og Haukelifjell melder også om meget bra forhold.
Skeikampen melder om bra forhold og 76 km preparert.
Kvitfjell, Geilo, Nesbyen, Ål, Dombås og Rauland er de andre som har mer enn 14 km ferdige løyper og bra forhold.

FLOTTE: Løypene på Nesbyen, i området mellom Nystølen og Hallingnatten, har hatt rykte på seg for å være Hallingdalens beste, og ble jevnlig brukt til treningsløyper av langrennsfamilien Mikkelsplass på Bromma. Foto: Ole C. H. Thomassen
FLOTTE: Løypene på Nesbyen, i området mellom Nystølen og Hallingnatten, har hatt rykte på seg for å være Hallingdalens beste, og ble jevnlig brukt til treningsløyper av langrennsfamilien Mikkelsplass på Bromma. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

I løpet av helgen er det grunn til å tro at de fleste av de nevnte stedene øker sine antall løypekilometer og at forholdene vil bli enda bedre.
 

EGNE SPOR: Det er fortsatt noe eget å lage egne spor utenom maskinpreparerte løyper. Fra området mellom Åkrefjell og Hallingnatten. Halve norske fjellheimen med Hallingskarvet, Reinskarvet, Hemsedalsfjella langt i bakgrunnen.  Foto: OLE C. H. THOMASSEN
EGNE SPOR: Det er fortsatt noe eget å lage egne spor utenom maskinpreparerte løyper. Fra området mellom Åkrefjell og Hallingnatten. Halve norske fjellheimen med Hallingskarvet, Reinskarvet, Hemsedalsfjella langt i bakgrunnen. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media