Mummidalen - ikke helt som andre familieparker

Mummidalen er den annerledes familieparken. Her er alt snilt og vennlig. Selv været er bra; beste sommerværet i hele Finland.

TITTEI!: Tre år gamle Josefine elsker å besøke Mummidalen. Her sitter hun på pappas arm og  får se gjennom Mummi-bestemors store forstørrelsesglass. Alle foto: Eivind Pedersen
TITTEI!: Tre år gamle Josefine elsker å besøke Mummidalen. Her sitter hun på pappas arm og får se gjennom Mummi-bestemors store forstørrelsesglass. Alle foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| NÅDENDAL (dagbladet.no): Tove Jansson skapte Mummidalen gjennom sine bøker på 1950-tallet. Historien handler om livet i eventyrverdenen på den finske vestkysten. Hele tiden ligger det en mørk tone under eventyrene, ja, noen av ungene synes nok at det er riktig skummelt i Mummidalen. Men aller mest er det gøy og eventyraktig.Lek med skuespillerneAkkurat slik er familieparken blitt. Mummidalen fremstår som et flott anlegg, med hovedfokus på de aller minste barna. Om sommeren settes det daglig opp to teaterforestillinger på den store parkscenen.Når skuespillerne ikke er på scenen, vandrer de rundt i det store parkanlegget og har det moro sammen med ungene. Skuespillerne oser av overskudd og gjøgler så det rekker.Det er nesten rørende og se hvordan de minste smyger seg inntil både Mummi-pappa og Mummi-mamma for å både gi - og få litt kos av de store, merkelige og godmodige pelskledde skapningene. Fra bok til virkelighet-Jeg liker Mummi-mamma best, forteller treåringen Josefine.Mamma Hannamari Keskinen forteller at hun stadig leser høyt fra Mummi-bøkene.-Mine tre barn har virkelig sansen for dem. Derfor er det ekstra stor stas å komme hit til Mummidalen der barna på nært hold kan oppleve eventyrverdenen som de kjenner, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer