SNØREKORD I BERGSTADEN: Sånn så det ut på Røros i går. Med 46 cm snø fikk bergstaden søndag sin største snømengde så tidlig på vinteren på nesten 40 år, skriver Adresseavisen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SNØREKORD I BERGSTADEN: Sånn så det ut på Røros i går. Med 46 cm snø fikk bergstaden søndag sin største snømengde så tidlig på vinteren på nesten 40 år, skriver Adresseavisen. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Nå kommer kulda i sør

Og lavtrykket går nordover. Her er helgeværet.

html,body { border: 0px; } Lavtrykkene som har gott godt med regn på Vestlandet, drar nå nordover. Og i Sør-norge blir det betraktelig kaldere.

Nedbør og snøsmelting har fått NVE til å sende ut flomvarsel i vest, men allerede i dag vil lavtrykkene avta.

— I morgen vil det være noen byger som henger igjen, og da mest i ytre strøk av Vestlandet og i Midt-Norge, sier meteorolog Stig-Arild Fagerli ved Storm Weather Center.

Lavtrykkene går i stedet videre nordover mot Nord-Norge og gir litt nedbør her gjennom helga, hovedsakelig på kysten av Troms og Finnmark.

Rundt midten av neste uke kan det fortsatt forekomme litt bygevær langs kysten av Nord-Norge.

• Sjekk været der du bor: Oslo, Bergen, Trondheim , Stavanger, Tromsø, Arendal, Bodø, Ørsta, Stavern, Kongsvinger, Tønsberg, Harstad, Risør, Skien.

— Kysten får perioder med litt nedbør, men noe skikkelig uvær er det ikke på gang, ifølge Fagerli.

Vind
I Sør-Norge blir det perioder med kaldere vær både i helga og utover i neste uke. Det er vind fra mellom øst og nord som gir synkende temperaturer og etter hvert nokså kalde forhold her.

På Østlandet starter helga med pent vær, men lavtrykk på vei nordover gjennom Sverige kan gi snø eller sludd gjennom deler av helga.

Dette fortsetter litt utover i uka, og det er først og fremst grensetraktene som kan få perioder med litt snø.

Fin helg
Også i indre del av Aust-Agder kan en front sende inn litt sludd eller snø rundt midten av neste uke. Men så ser det ut til at et høytrykk vil kunne bygge seg opp over Skandinavia mot slutten av neste uke og gi en fin helg over store deler av landet.

— Selv om dette scenariet fortsatt er forbundet med en viss usikkerhet, vil dette bety gode sjanser for sol, i alle fall i deler av landet gjennom neste helg. Lavtrykkene er der, men beveger seg utenfor våre områder.

Fortsatt kaldt
— Det vil holde seg relativt kaldt også gjennom denne perioden, forteller meteorolog Stig-Arild Fagerli.