Nordmann dømt til fengsel for flybråk i fylla

Slo ned flyvert, fikk seks måneder i fengsel.

DØMT: 19-åringen fra Oslo er i britisk rett dømt til seks måneders fengsel, etter at han gikk berserk om bord en flyvning fra Gardermoen til Kanariøyene. Her motsetter han seg arrest. Foto: Foto: HEIDI RØSLAND
DØMT: 19-åringen fra Oslo er i britisk rett dømt til seks måneders fengsel, etter at han gikk berserk om bord en flyvning fra Gardermoen til Kanariøyene. Her motsetter han seg arrest. Foto: Foto: HEIDI RØSLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 19-åring fra Oslo, som gikk berserk i fylla om bord en Apollo-flvyning fra Gardermoen til Kanariøyene i januar, er i britisk rett dømt til seks måneders fengsel, melder Aftenposten.no.

Den rabiate nordmannen slo og skadet en flyvert.

Slo flyvertinneKapteinen på flyvningen vurderte 19-åringen som en så stor trussel for sikkerheten at han avbrøt flyvningen og mellomlandet på Gatwick.

Da britisk politi stormet flyet valgte han å fysisk motsette seg arrest.

Han ble plassert i varetekt og tiltalt for fire forhold: Vold mot kabinpersonale, vold mot politimann, legemsbeskadigelse og for å ha satt en flyvning i fare, skriver Aftenposten.no.

- Lav straffNordmannen risikerte betydelig strengere straff, opptil fem år, men slapp billig unna da han ble dømt i Lewes Crown Court i East Sussex, sier forsvarer Geoff White.

- Siden han erkjente forholdene ved første og beste anledning, oppførte seg bra i fengsel og ikke tidligere er straffedømt, fikk han en lavere straff enn han kunne fått, sier 19-åringens forsvarer Geoff White til Aftenposten.no. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer