Norsk skateboard-kjendis underholdt på gata i India

- Noe av det mest minneverdige var å bli kaldt «magician».

Skateboard er et nokså ukjent aktivitet i India. 23. Januar dro Westerdals ned til Pondicherry, en liten by sør i India.

En av Norges hoteste skateboardutøvere, Erik Johnsen, var blant elvene som dro ned. Han har tidligere reist verden rundt på skateboardkonkurranser og videoprosjekter.

Barcelona, California og Praha er kjente mål for denne type aktivitet.

Ikke India.

I kontrast med Norge har Pondicherry mye dårlige underlag. Hullete veier og fortau hvor høydeforskjellen på hellene er på 3-4 cm, gjør aktiviteten mye mer utfordrende.

Som gjør ting mer spennende.

- Jeg fikk smake på interessen fra befolkningen et par dager før vi filmet reportasjen. Smil, håndhilsner og entusiasme, gjorde at jeg ville lage reportasje om skateboard i India. Folk tok seg tid til å se og skjønne hvordan dette brettet hoppet rundt, fram og tilbake. Alt uten noe som helst lim eller magneter.

- Noe av det mest minneverdige var å bli kaldt "Magician". Små hjemløse barn som tilligere har kommet bort til meg for å tigget etter småpenger, kom bort i interesse for noe helt annet. Penger glemte de helt å spørre etter. Det sterkeste av alt var når folk kom bort til meg etter jeg hadde landet et hopp. En etter en gikk de bort til meg, så meg inn i øynene, smilte og ga meg fast håndhilsen.