Norsk skateboard-kjendis underholdt på gata i India

- Noe av det mest minneverdige var å bli kaldt «magician».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skateboard er et nokså ukjent aktivitet i India. 23. Januar dro Westerdals ned til Pondicherry, en liten by sør i India.

En av Norges hoteste skateboardutøvere, Erik Johnsen, var blant elvene som dro ned. Han har tidligere reist verden rundt på skateboardkonkurranser og videoprosjekter.

Barcelona, California og Praha er kjente mål for denne type aktivitet.

Ikke India.

I kontrast med Norge har Pondicherry mye dårlige underlag. Hullete veier og fortau hvor høydeforskjellen på hellene er på 3-4 cm, gjør aktiviteten mye mer utfordrende.

Som gjør ting mer spennende.

- Jeg fikk smake på interessen fra befolkningen et par dager før vi filmet reportasjen. Smil, håndhilsner og entusiasme, gjorde at jeg ville lage reportasje om skateboard i India. Folk tok seg tid til å se og skjønne hvordan dette brettet hoppet rundt, fram og tilbake. Alt uten noe som helst lim eller magneter.

- Noe av det mest minneverdige var å bli kaldt "Magician". Små hjemløse barn som tilligere har kommet bort til meg for å tigget etter småpenger, kom bort i interesse for noe helt annet. Penger glemte de helt å spørre etter. Det sterkeste av alt var når folk kom bort til meg etter jeg hadde landet et hopp. En etter en gikk de bort til meg, så meg inn i øynene, smilte og ga meg fast håndhilsen.

Video fra India

Hvert år reiser film og TV-linjens andre klasse ved Westerdals School of Communication til et fjerntliggende land.

Årets reise går til byen Pondicherry i regionen Tamil Nadu, sørøst i India.


I kofferten har de med seg åtte dokumentarfilmprosjekter.


Disse handler om alt fra jenter som bokser til menn som lever som kvinner på siden av samfunnet, et indisk rockeband, en 12 år gammel stjernefilmregissør, en ekte indihippi i skogen, en politistasjon for kvinner, en kamphane, om karma og om å la seg rense av sin egen urin.


Filmene vil bli vist for publikum i Oslo før påske.

I tillegg til å lage dokumentarfilm vil hver enkelt student lage en kortfilm på et par minutter som legges ut på Dagbladet.no.


For reisebrev og mer informasjon, se www.kanalw.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer