Norske hoteller skal få stjerner

Men Stordalens Choice-kjede synes rangeringen er millionsløsing.

BEGEISTRET: Hotellsjef ved Hotell Molde liker godt nyordningen med stjernerangering. Han får trolig følge av flere kolleger. Foto: ODD ROAR LANGE
BEGEISTRET: Hotellsjef ved Hotell Molde liker godt nyordningen med stjernerangering. Han får trolig følge av flere kolleger. Foto: ODD ROAR LANGE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet.no): Synes du det er vanskelig å finne ut hvilket hotell du skal bo på i Norge? Nå får du snart hjelp. Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad har gitt NHO Reiseliv i oppdrag å få på beina et system med stjernerangering slik vi kjenner det fra utlandet.

Regningen på fem millioner kroner skal betales av Innovasjon Norge.

— Beløpet skal dekke oppstartsfasen. Den løpende driften etter oppstartsfasen skal dekkes av næringen selv, sier Brustad.

— Styringsgruppen for et nasjonalt kvalitetssikringssystem for overnattingsbedrifter har utviklet et godt og moderne kvalifiseringssystem, og jeg ser fram til at systemet blir etablert. Jeg håper det vil være til nytte for så vel næringen som turistene, sier statsråden til Dagbladet.no.

Ut av OsloHun peker også på at det nye stjernekontoret ikke skal ligge i hovedstaden:

«Det er ønskelig at selskapet med ansvar for drift av kvalitetssikringsordningen lokaliseres utenfor Oslo-området,» heter det i Brustads brev til NHO Reiseliv.

Men ikke alle er like glade for innføringen dersom stjerner blir utdelt etter romstørrelse og innhold istedenfor kvalitetstesting og gjestenes tilbakemeldinger:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer