Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Olav Thon åpner isbar i Oslo

Nå kommer Oslos kaldeste utelivssted og nye turistattraksjon.

ICEBAR:  I midten av november åpner Olav Thon hovedstadens første isbar, i de gamle lokalene til utesxtedet Sirkus i Christian IVs gate. Alle foto: Nina Hansen
ICEBAR: I midten av november åpner Olav Thon hovedstadens første isbar, i de gamle lokalene til utesxtedet Sirkus i Christian IVs gate. Alle foto: Nina Hansen Vis mer

|||Mandag kom 50 tonn is fra Jukkasjärvi på plass i lokalene i Christian IVs gate, et steinkast fra Karl Johans gate.

I midten av november står ICEBAR ferdig, hovedstadens kaldeste og utelivssted og første isbar, et steinkast fra Karl Johans gate.

En kald opplevelse

— Oslo trengte noe helt nytt nå, noe annet enn flere snackbarer, sier Olav Thon. For anledningen iført en av de varme blå kappene som uteleveres til bargjestene, hadde hotellkongen tatt turen rett over gata fra Thon Hotel Bristol for å se på isbyggingen.
Isbaren skal holde fem minusgrader.

Under arbeidet med isblokkene i den nye isbaren, holder den minus åtte, minst.

BARTENDER: Monica Bergt fra Oslo har komponert mange av drinkene. her to alkohlfrie varianter, eple med kanel og rips med vanilje.
BARTENDER: Monica Bergt fra Oslo har komponert mange av drinkene. her to alkohlfrie varianter, eple med kanel og rips med vanilje. Vis mer

Turistattraksjon
Både Oslos fastboende og turister er målgruppen for ICEBAR.

— Vi regner med over 80 000 bargjester bare det første året, forteller Joachim Langebrekke Larsen, daglig leder på ICEBAR by ICEHOTEL som er det fulle navn på den nye isbaren.

Det er åpnet ICEBAR by ICEHOTEL både i Tokyo og København. Konseptet har sitt utspring i verdens største ishotell i Jukkasjärvi i Sverige. Thon Hotels har franchisen i Oslo. Isbaren i Oslo blir den aller største, med et barområde på 500 kvadratmeter, designet med det aller siste innen lyd, lys og video.

Isen kommer fra Torneelva i Jukkasjärvi, og er en favoritt blant iskunstnere på grunn av sin klarhet og høye kvalitet.
Torneelva er også litt norsk, sier isdesigner Arne Bergh, en av isgutta fra Jukkasjärvi som er i Oslo for å bygge isbar for nordmenn.

— Torneelva starter på begge sidene av grensa mellom Norge og Sverige, trøster han.

BRR: Det blir kaldt nok i de nye lokalene til ICEBAR, her er det minus åtte grader viser designer Arne Bergh og Olav Thon.
BRR: Det blir kaldt nok i de nye lokalene til ICEBAR, her er det minus åtte grader viser designer Arne Bergh og Olav Thon. Vis mer

Isglass

Drinkene blir servert i firkantede glass laget av krystallklar isen fra Torneelva. Vodka og akevitt blir servert i isglassen, sier Thon og forteller at han nok kommer til å ta seg en tur ned for en drink på åpningsdagen i november.
— Du er kjent som avholdsmann?

- Når isbaren åpner, så spørs det om det ikke blir en liten vodka på meg òg den dagen, smiler en fornøyd Olav Thon.

 
SMAKER: Olav Thon smaker på en drink med rips og vanilje på den nye ICEBAR som skal åpne i Christian IVs gate i Oslo i midten av november. For å holde varmen på isbaren, får alle bargjestene utdelt en slik blå varmekappe. Her koser hotellkongen seg med en alkoholfri rips og vanliljedrink i isglass. Alle foto: Nina Hansen

SERVERER: Monica Berg fra Oslo har komponert drinkene på ICEBAR, her en alkoholfri rød variant med rips og vanilje og en gul med eple og kanel, servert i isglass med is fra Torneelva.BYGGER: To av isgutta fra Jukkasjärvi, Dave Ruane og Janne Haglöf designer og bygger den nye isbaren i Oslo, som også skal bli byens hotteste eventsted.

PÅ PLASS: Det bygges for fullti i Christian IVs gate 12.
PÅ PLASS: Det bygges for fullti i Christian IVs gate 12. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media