Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Opplevelser i Hurtigrutens farvann

Her er et utvalg av sesongens utflukter fra Hurtigruten.

KONGEKRABBESAFARI: Gå i land i Mehamn og ta en dag kongekrabbefiske. Foto Kirsten M. Buzzi
KONGEKRABBESAFARI: Gå i land i Mehamn og ta en dag kongekrabbefiske. Foto Kirsten M. Buzzi Vis mer

SVARTISEN: Fra Ørnes går du om bord i en mindre båt som tar deg til Svartisen Turistsenter og Norges nest største isbre.

Pris: kr 920. Sesong: Til: 30.9 og fra 1.5.

SALTSTRAUMEN: Havsafari til verdens sterkeste malstrøm. Fire ganger i døgnet presset enorme vannmengder ut og inn gjennom en 150 meter bred passasje. Rafting i solide gummibåter med båtførere som har betryggende lang erfaring.

Pris: Kr 795. Sesong: Til 31.10 og fra 1.4.

HAVFISKE: Barentshavet i vinterstorm er en spennende opplevelse for mange turister.Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
HAVFISKE: Barentshavet i vinterstorm er en spennende opplevelse for mange turister.Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer

HUSKYKJØRING: På Tromsø Villmarkssenter står huskyene klare foran sleden for en tur med utsikt tilhav og fjell. I mørketida opplyst av hodelykter og stjernehimmel. Kaffe og kaker rundt lavvoen etterpå.

Pris: kr 990. Sesong: Fra 1.11 til 30.4.

SNØSCOOTERSAFARI: Gå i land i Kjøllefjord for scootertur over fjellet til Mehamn, verdens nordligste fastlandskommune. Guiding om Finnmarkskysten og opplæring i snøscooterkjøring.

Pris: Kr 1995. Sesong: Fra 15.12 til 30.4.

RORBUFERIE: en tur med hurtigruta kan kombineres med rorbuferie.Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
RORBUFERIE: en tur med hurtigruta kan kombineres med rorbuferie.Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer

GRENSESAFARI: Fra Kirkenes til Storskog, grensestasjon mellom Norge og Russland. Innom gruvehistorien i Bjørnevatn og Pasvikdalen som har Norges største brunbjørnstamme. Postkortvakkert om vinteren.

Pris: Kr 300. Sesong: Hele året.

ELVEBÅTSAFARI: Pasvikelva danner grensen mellom Norge og Russland. Elvebåtturen går gjennom det av Norges aller mest spennende villmarksområder med rein, fisk og bjørn.

Pris: Kr 800. Sesong: til 30.9.

HUNDEKJØRING: Turistene går i land i Tromsø for en tur med hundekjøring.  Foto: Ingun A. Mæhlum
HUNDEKJØRING: Turistene går i land i Tromsø for en tur med hundekjøring. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer

SNØSCOOTERSAFARI: Snøscooter på islagt fjord fra Kirkenes gjennom barsk, arktisk vinternatur. Avslutt med tørket reinkjøtt og kaffe i lavvo. Samisk historie og kultur.

Pris: Kr 1100. Sesong: Fra 15.12 til 5.5.

SNØHOTELL OG REIN: Nyt en iskald krekebærshot i Norges største isbar ved snøhotellet i Kirkenes. Ligger ved Gabba Reinsdyrpark så det er gode fotomuligheter.

Pris: Kr 395. Sesong: Fra 15.12 til 1.5.

HAVØRNSAFARI: i Raftsundet er helt vanvittig, om byduer er ditt nærmeste fuglebekjentskap fra før. Foto: Gian-Rico Willy
HAVØRNSAFARI: i Raftsundet er helt vanvittig, om byduer er ditt nærmeste fuglebekjentskap fra før. Foto: Gian-Rico Willy Vis mer

FIREHJULSTUR TIL GRENSA: En fartsglad ATV–tur til Sør-Varanger gruver og den norsk-russiske grensa. Fra norsk militært grensetårn ser du over til Boris Gleb på russisk område.

Pris: Kr 940. Sesong: Til 30.9

HAVØRNSAFARI: I den trange Trollfjorden snur Hurtigruten. Du ser det fra en småbåt som går videre til på en tur i Havørnens rike.

Pris: Kr 590. Sesong: Til 15.09 og fra 1.4.

KONGEKRABBESAFARI:Rorbuer med Nordic Safari Wildlife Adventures i Adventure Camp Mehamn. Kongekrabbe dampet i konveksovn rett fra havet. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
KONGEKRABBESAFARI:Rorbuer med Nordic Safari Wildlife Adventures i Adventure Camp Mehamn. Kongekrabbe dampet i konveksovn rett fra havet. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer

KONGEKRABBESAFARI: Gå i land i Mehamn for å overnatte i rorbu. Neste morgen ut på kongekrabbesafari i Barentshavet. Avslutt med kongelig krabbemåltid på egenfanget krabbe. Også torskefisketurer i Barentshavet.

Pris: På forespørsel. Sesong: Hele året

Les mer: www.hurtigruten.com. Her kan du følge de enkelte skipenes ferd langs norskekysten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling