Opplevelser i Hurtigrutens farvann

Her er et utvalg av sesongens utflukter fra Hurtigruten.

<strong>KONGEKRABBESAFARI:</strong> Gå i land i Mehamn og ta en dag kongekrabbefiske. Foto Kirsten M. Buzzi
KONGEKRABBESAFARI: Gå i land i Mehamn og ta en dag kongekrabbefiske. Foto Kirsten M. Buzzi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVARTISEN: Fra Ørnes går du om bord i en mindre båt som tar deg til Svartisen Turistsenter og Norges nest største isbre.

Pris: kr 920. Sesong: Til: 30.9 og fra 1.5.

SALTSTRAUMEN: Havsafari til verdens sterkeste malstrøm. Fire ganger i døgnet presset enorme vannmengder ut og inn gjennom en 150 meter bred passasje. Rafting i solide gummibåter med båtførere som har betryggende lang erfaring.

Pris: Kr 795. Sesong: Til 31.10 og fra 1.4.

<strong>HAVFISKE:</strong> Barentshavet i vinterstorm er en spennende opplevelse for mange turister.Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
HAVFISKE: Barentshavet i vinterstorm er en spennende opplevelse for mange turister.Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer

HUSKYKJØRING: På Tromsø Villmarkssenter står huskyene klare foran sleden for en tur med utsikt tilhav og fjell. I mørketida opplyst av hodelykter og stjernehimmel. Kaffe og kaker rundt lavvoen etterpå.

Pris: kr 990. Sesong: Fra 1.11 til 30.4.

SNØSCOOTERSAFARI: Gå i land i Kjøllefjord for scootertur over fjellet til Mehamn, verdens nordligste fastlandskommune. Guiding om Finnmarkskysten og opplæring i snøscooterkjøring.

Pris: Kr 1995. Sesong: Fra 15.12 til 30.4.

<strong>RORBUFERIE:</strong> en tur med hurtigruta kan kombineres med rorbuferie.Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
RORBUFERIE: en tur med hurtigruta kan kombineres med rorbuferie.Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer

GRENSESAFARI: Fra Kirkenes til Storskog, grensestasjon mellom Norge og Russland. Innom gruvehistorien i Bjørnevatn og Pasvikdalen som har Norges største brunbjørnstamme. Postkortvakkert om vinteren.

Pris: Kr 300. Sesong: Hele året.

ELVEBÅTSAFARI: Pasvikelva danner grensen mellom Norge og Russland. Elvebåtturen går gjennom det av Norges aller mest spennende villmarksområder med rein, fisk og bjørn.

Pris: Kr 800. Sesong: til 30.9.

<strong>HUNDEKJØRING:</strong> Turistene går i land i Tromsø for en tur med hundekjøring.  Foto: Ingun A. Mæhlum
HUNDEKJØRING: Turistene går i land i Tromsø for en tur med hundekjøring. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer

SNØSCOOTERSAFARI: Snøscooter på islagt fjord fra Kirkenes gjennom barsk, arktisk vinternatur. Avslutt med tørket reinkjøtt og kaffe i lavvo. Samisk historie og kultur.

Pris: Kr 1100. Sesong: Fra 15.12 til 5.5.

SNØHOTELL OG REIN: Nyt en iskald krekebærshot i Norges største isbar ved snøhotellet i Kirkenes. Ligger ved Gabba Reinsdyrpark så det er gode fotomuligheter.

Pris: Kr 395. Sesong: Fra 15.12 til 1.5.

<strong>HAVØRNSAFARI:</strong> i Raftsundet er helt vanvittig, om byduer er ditt nærmeste fuglebekjentskap fra før. Foto: Gian-Rico Willy
HAVØRNSAFARI: i Raftsundet er helt vanvittig, om byduer er ditt nærmeste fuglebekjentskap fra før. Foto: Gian-Rico Willy Vis mer

FIREHJULSTUR TIL GRENSA: En fartsglad ATV–tur til Sør-Varanger gruver og den norsk-russiske grensa. Fra norsk militært grensetårn ser du over til Boris Gleb på russisk område.

Pris: Kr 940. Sesong: Til 30.9

HAVØRNSAFARI: I den trange Trollfjorden snur Hurtigruten. Du ser det fra en småbåt som går videre til på en tur i Havørnens rike.

Pris: Kr 590. Sesong: Til 15.09 og fra 1.4.

<strong>KONGEKRABBESAFARI:</strong>Rorbuer med Nordic Safari Wildlife Adventures i Adventure Camp Mehamn. Kongekrabbe dampet i konveksovn rett fra havet. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
KONGEKRABBESAFARI:Rorbuer med Nordic Safari Wildlife Adventures i Adventure Camp Mehamn. Kongekrabbe dampet i konveksovn rett fra havet. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer

KONGEKRABBESAFARI: Gå i land i Mehamn for å overnatte i rorbu. Neste morgen ut på kongekrabbesafari i Barentshavet. Avslutt med kongelig krabbemåltid på egenfanget krabbe. Også torskefisketurer i Barentshavet.

Pris: På forespørsel. Sesong: Hele året

Les mer: www.hurtigruten.com. Her kan du følge de enkelte skipenes ferd langs norskekysten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer