På gruppetur i Sør-Amerika

Ni destinasjoner i tre forskjellige land på 17 dager. På reise i Sør-Amerika med mennesker du aldri har møtt før. Stressende? Faktisk ikke.

PÅ NÆRT HOLD: Et av turens høydepunkt er de mektige Iguassu-fossefallene, som ligger på grensa mellom Argentina, Brasil og Uruguay. I alt er det rundt 270 fossefall, og det er mulig både å fly over dem med helikopter, noe som er helt spektakulært, og å kjøre båt under dem. Her skal britiske Kate McMahon (31) og norske André Nebelung (38) teste badetemperaturen i roligere farvann. Foto: Cathrine Slaaen
PÅ NÆRT HOLD: Et av turens høydepunkt er de mektige Iguassu-fossefallene, som ligger på grensa mellom Argentina, Brasil og Uruguay. I alt er det rundt 270 fossefall, og det er mulig både å fly over dem med helikopter, noe som er helt spektakulært, og å kjøre båt under dem. Her skal britiske Kate McMahon (31) og norske André Nebelung (38) teste badetemperaturen i roligere farvann. Foto: Cathrine Slaaen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Uberørte strender i Brasil, arkitektur fra kolonitiden i Uruguay og pulserende natteliv i Argentinas hovedstad Buenos Aires. Tanken på de mørke månedene gjør det fristende å bare pakke og dra. Men hvor og med hvem?

— Finanskrisa gjorde at jeg mistet jobben. Da innvilget jeg meg selv seks ukers ferie, men kjæresten min kunne ikke ta så mye fri. Da spurte en venninne: Hvorfor drar du ikke med en gruppe?, forteller André Nebelung.

Populært 38-åringen er en av stadig flere nordmenn som velger å dra alene, uten å dra alene.  De siste fire åra har Kilroy Travels mer enn firedoblet omsetningen på gruppereiser.

Nebelung var i likhet med Dagbladet med på en 17-dagers tur fra Rio de Janeiro i Brasil til Buenos Aires i Argentina, arrangert av det kanadiske reiseselskapet Gap Adventures.

— Turen blir mer effektiv når den er arrangert av profesjonelle. Jeg slapp dessuten å reise alene, hvilket ofte kan føles litt ensomt. I gruppa blir man en del av et sosialt fellesskap fra dag én, sier Nebelung.

Unge og single Etter de 17 dagene ferierte Nebelung videre sammen med kjæresten. Svært mange kombinerer gruppetur med å reise på egenhånd. Men ifølge vår turleder skilte Dagbladets reisefølge seg noe ut, med hele tre kjærestepar i følget på åtte. Vanligvis er det overvekt av unge og single på denne typen tur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer