BADING I APRIL: Tar jentebølgen i Lofoten. Foto: Odd Roar Lange
BADING I APRIL: Tar jentebølgen i Lofoten. Foto: Odd Roar LangeVis mer

Polarjazz og iskalde bad i Lofoten

Her finner du alle vinterfestivalene.


Mens vi venter på festivalsommeren, kan det vært fint å vite at det også arrangeres en rekke festivaler vinterstid. Det være seg skifestivaler, teaterfestivaler, musikkfestivaler med mer. Du kan bade i sjø, snø og musikk.

Latinfestivalen 29.-31. januar Trondheim

Trondheim Symfoniorkester og Trondheim storband er blant de store trekkplastrene i en festival hvor du også kan gå på salsakurs. Festivalen arrangeres på Royal Garden. Har også egen barnetime.

Iliosfestivalen 29. januar-1. februar Harstad

Musikkfestival for samtidsmusikk. Her er også forestillinger med dans og teater, flere for barn.

Polarjazz 4.-8. februar Longyearbyen

Verdens nordligste jazzfestival byr på musikkopplevelser — og forhåpentlig også nordlysnetter — i Longyearbyen. Opplevelser for både store og små. 

Trollblues 6.-7. februar Åndalsnes

Arrangeres av Rauma bluesklubb og er en av landets mange små musikkfestivaler. Sju band sørger for svingende rytmer i nærheten av Trollveggen fjellmassiv.

Telemarkfestival 6.-8. februar Kvitfjell

Etter å ha arrangert telemarkfestivaler i Alpene gjennom de siste sju år, har Freeheel Masters Tour valgt Kvitfjell til sin Skandinaviske destinasjon. Denne helga kan du teste det siste innen telemarkutstyr, forbedre teknikken din, ta et nybegynnerkurs, være med på telemark-skicross eller bare delta i festen.

Madshus Ski Festival 7.-15. februar Gjøvik

Vinteraktivitet i høysetet under denne festivalen ved Mjøsa. Her blir det selvsagt skirenn. Men også mange andre ting du kan gjøre i snøen. Kulturelle innslag som rock i Studentenes hus og standupforestillinger.

By: Larm 19.-21. februar Oslo

En av hovedstadens store musikkopplevelser. Youngstorget er festivalens kjerne, med 12 hovedscener i umiddelbar nærhet. Arrangerer også Nisjelandet, hvor prosjekt som skal øke konsertopplevelser for publikum, skal presenteres og æres.

Camp Romsdal 27. februar-1. mars Romsdalen

Norsk fjellfestival arrangerer aktivitetsdager for barn og unge fra 1. til 10. klassetrinn. Her legges det opp de ulike aktiviteter, som toppturer, snøhulegraving, sikkerhet, skileik og mye moro. Ulike aldersgrupper.

  Vossajazz 3.-5. april Over 20 ulike artister på arrangementer som passer for både barn og voksne, både inne og ute. 

Bergenfest 28. april -2. mai Stor musikkfestival i vestlandshovedstaden. Silje Nergaard, Sondre Lerche og Bo Kaspers Orkester er tre av mange som opptrer. Benytt anledningen til en tur på Fløien. Og kanskje til en av byens mange museer.

Camp Lofoten 1.-5. april Dette er festivalen for spreke folk — helst med en smule lakenskrekk. Nesten døgnet rundt med surfing, toppturer, havkajakk med mer. Lofoten er mye mer enn et sommerferiereisemål. Du kan også gjøre som Gry Bæra og teste vinterens badetemperatur i Lofoten.

Foto: Odd Roar Lange