HALV PRIS: Selskapet XCOR er nykommere innen romturisme. De har begynte å selge turer for halvparten av Virgin Galactics priser. Illustrasjon: XCOR Aerospace Inc
HALV PRIS: Selskapet XCOR er nykommere innen romturisme. De har begynte å selge turer for halvparten av Virgin Galactics priser. Illustrasjon: XCOR Aerospace IncVis mer

Priskrig på romturismen er i gang

Selger billetter til halv pris.

(Dagbladet.no): Denne uka startet romturismens første priskrig. Selskapet XCOR har lansert reiser til vektløs tilstand, og det for halvparten av prisen Virgin Galactic har operert med til nå.

XCOR Aerospace Inc skal selge turer med romskipet Lynx for 95 000 dollar, eller rundt 680 000 kroner. Virgin Galactics billetter koster 200 000 dollar, eller rundt 1,4 millioner kroner.

Men der Virgin Galactic har planer om å ta passasjerene med til 10 mils høyde, ender XCORs reise på 54 km over jordoverflata. Og mot førstnevntes fem minutter i vektløs tilstand, får reisende med sistnevnte kun ett minutt.

Til gjengjeld får XCORs kunder fem dager på luksushotell - på jorda.

Lynx, som har plass til to personer, er under utvikling i Mojaveørkenen i California, USA. Det skal kunne lette og lande som et fly, og planen er å ha fire avganger om dagen.

De første prøveflygningene er ifølge Reuters planlagt for 2010. Ett år senere skal de første kundene kunne ta av. Ifølge AP er det bestilt billetter til 20 flygninger. Den første som skal opp, er danske Per Wimmer. Han er blant XCORs investorer.