Prøver seg på ekstra, ekstra, ekstra hot mat i India

Se video av Westerdal-guttas veddemål.

Se flere av prosjektene til Westerdals her.

Maten i India er sterk! Veldig sterk!

Men mennene som spiser den er sterkere!

Restaurantene som serverer den er vennlige, bedagelige og behagelige. Man kan si mangt om maten her. Noen vil kanskje si at tendensen er litt uhygienisk. Man kan få litt nervøs mage.

Kanskje salaten er vasket i springvann, kokken svetter litt oppi gryten, servitøren bærer glassene med fingrene godt nedenfor og innenfor stedet der dine lepper skal plantes?

Legg slike tanker fra deg med en eneste gang.

De eneste som blir syke i India er de som går og er bekymret for å bli syke. Og de som spiser på de billige stedene, de som ikke vasker seg på hendene, de som spiser grønnsaker og de som spiser kjøtt.

Derfor spiser vi litt dyrt, NOK 140 for fire personer. Fotografen var sulten, han også.

Det viktigste er likevel å ha troen på at du tåler parasitter, bakterier og virus litt bedre enn alle andre. På den måten kan du rett og slett styre kroppen til å holde seg frisk.

Men syk blir du uansett, før eller siden. Så du kan like godt bare overse alle velmenende råd og bare bli syk, først som sist.

Så blir du ferdig med det.

Og når du først har vært syk, blir du ikke syk igjen. Da tåler du alt. Med mindre noen i reisefølget ditt, eller klassen, har øyekatarr. Da vil øynene dine sprute ut puss som om øyeeplet skulle vært en enorm infisert, overmoden kvise.

Over til maten. Det går mye i kylling. Kylling og litt lam. Men aller mest vegetar.

Den tradisjonelle sør - indiske maten er vegetarisk og enormt god. Vi tre er alle glade kjøttetere, men ingen savnet kjøtt et sekund da vi spiste vegetarisk.

Det ville jeg aldri trodd. For i motsetning til Norge trenger man ikke være en overprinsipiell hippiefreak for å være vegetarianer.

Oppofringen virker ikke så stor, ettersom at veggismaten faktisk smaker nydelig.

I Norge sitter man igjen med ost, brød og linser. I India sitter man igjen med flere muligheter om man velger bort kjøtt. Nesten.

Som regel får turister servert mye mindre spicy mat enn indere. Etter å ha fått blandet inn chilifrø i morsmelken har de svidd av de fleste smaksløker og trenger solide doser smaksforsterkende chili for i det hele tatt å kunne sette pris på måltidet. Så kom til India, bli litt syk, bli frisk igjen, spis sterk mat og bli veggis.

Det går faktisk bra.

Med mindre du skulle være så uheldig å få parasitter og øyekatarr samtidig.

Da går det ikke så bra.