Reis og gi

Inspiratour bytter ut klimakvotehandel med prosjekter i egen stiftelse

STØTTE: Reis med Inspiratour og gi penger til Christian Radich Stiftelsen. Foto: HandOut/Tall Ship
STØTTE: Reis med Inspiratour og gi penger til Christian Radich Stiftelsen. Foto: HandOut/Tall ShipVis mer

||| I dag, tirsdag 9. juni  lanseres Inspiratour Foundation på Nobels Fredssenter.

Dette er en stiftelse som skal gi reisende en mulighet til å bidra til det stiftelsen framhever som gode prosjekter. Et alternativ til klimakvoter i form av klimabillett.

Målsettingen er å bidra til finansieringen av prosjekter som skal bevare kulturarv, bekjempe fattigdom og redusere forurensing. Inspiratour fokuserer støtten til egne reisemål.

- Er ikke dette en reklamegimmick?

-Absolutt ikke. Dette er vi personlig opptatt av svarer Ørjan Aspelund,en av medeierne i Inspiratour.

-Det kan jo hende at det har en viss reklameverdi, men vi gjør det jo fordi vi ser en økende interesse for å bidra til en mer ansvarlig turisme.

Når de reisende med Inspiratour bestiller en reise får de muligheten til å krysse av på «Ja, vi er med på å støtte Inspiratour Foundation med 200 kroner per person». Dette standardbidraget blir da matchet av Inspiratour, og det samlede bidraget går uavkortet til stiftelsen. Ingen andre turoperatører i Norge tilbyr noe lignende.

-Det er en tendens til at folk blir mer bevisst og vi ønsket et alternativ til klimabiletten som er temmelig abstrakt for mange,  avslutter han.
 
Vår dårlige samvittighet, som følgene av vår reiseaktivitet, måtte gi oss, kan foreløpig døyves med litt nyskapende avlat hos Inspiratour.

Hos de andre må vi nøye oss med å kjøpe klimakvoter, - enn så lenge.