Reiselivet stuper - vi holder oss hjemme

Hver bidige natt de første tre månedene i år sto 22.000 senger ubrukte på norske hoteller i forhold til fjorårets belegg.

INN FOR LANDING: Nordmenn dropper ferieturene med fly til utlandet. I årets første tre måneder forsvant hver femte ferietur i forhold til fjoråret. Foto: Eivind Pedersen
INN FOR LANDING: Nordmenn dropper ferieturene med fly til utlandet. I årets første tre måneder forsvant hver femte ferietur i forhold til fjoråret. Foto: Eivind PedersenVis mer

|||


Feriestatistikken fra Statistisk Sentralbyrå bekrefter Avinors tall om stupende flytrafikk.

Antall reiser til utlandet ble redusert med 19 prosent, med andre ord hver femte reise i forhold til fjorårets aktivitet.


Sterkt redusert

Totalt dro 1,9 millioner nordmenn mellom 16 og 79 år på ferietur i årets første kvartal. Det er ni prosent færre enn i fjor.

Reduksjonen avspeiles i omfanget av antall overnattinger. I årets første tre måneder ble det registrert 13,5 millioner overnattinger. Det er hele 4,7 millioner færre overnattinger enn i fjor.

Innenlands gikk overnattingsfrekvensen ned med nesten to millioner til 6,8 millioner overnattinger. For utenlandstrafikken ble det registrert 6,6 millioner overnattinger i år, mot hele 9,4 millioner i fjor.


Bil på topp i Norge

På innenlandsreiser er det bilen som blir brukt mest som remkomstmiddel. To av tre innenlandsreiser gjøres med bil, viser statistikken.

Like mange bruker fly når det skal gjøres en utenlandsreise.

ISKALDT:  I årets første kvartal gikk flytrafikken til utlandet ned med 19 prosent. Foto: Eivind Pedersen
ISKALDT: I årets første kvartal gikk flytrafikken til utlandet ned med 19 prosent. Foto: Eivind Pedersen Vis mer