MOR OG SØNN:I bakgården i Spell-Olaveien 6, der driver Elin og sønnen Frank et hotell i særegen klasse. Alle foto: Ole C. H. Thomassen
MOR OG SØNN:I bakgården i Spell-Olaveien 6, der driver Elin og sønnen Frank et hotell i særegen klasse. Alle foto: Ole C. H. ThomassenVis mer

Romsafari og historiske vegger

Erzscheidergården har navn og røtter tilbake til 1600-tallet. Her kan du gå på oppdagelsesreise fra rom til rom.

RØROS (Dagbladet): I en bakgård i Spell-Olaveien, nærmere bestemt i nummer seks, der ligger et hotell det ikke finnes maken til. Slik er det også med rommene i Erzscheidergården.
De er forskjellige, alle som en.

Makalaust
Malmskilleren, erzscheideren, ga gården navn. Verdensarvstatus og fredninger har bevart omgivelser som gjør Røros unik.
Elin Norvik har tatt vare på Bergstadsjelen og nennsomt restaurert seg fram til slik Erzcheiderens gård framstår i dag.
Hun har fylt den med antikviteter og gitt hvert eneste rom et særpreg.

Sjel
Omgivelsene og utsikten har et historisk sus med fredede bakgårdshus. Røros kirke og kirkegården er nærmeste naboer. Med litt fantasi kan man fornemme sjelenes vandring fra rom til rom.

En salig og fascinerende blanding av antikviteter har gitt rom og korridorer et musealsk preg. Bruksgjenstander og gamle møbler har fått sine tildelte plasser og funksjoner.
Tømmervegger med tellemerker og mange spor etter godt håndverk har fått sin fortjente blottleggelse i restaureringsprosessen.

BLÅTT: Lam på enga, sauetelling og god søvn.
BLÅTT: Lam på enga, sauetelling og god søvn. Vis mer

Safari
Ingen av rommene har lik form og størrelse. Gardiner og all fargesetting er nøye tilpasset og sengevalget er variert.
I Erzscheidergården er det et favorittrom for nesten enhver smak, stoler for mang en bak og senger til formål og sak.

MOR OG SØNN: Elin Norvik og sønnen Frank har gjort det å drive Erzcheidergåren Hotell til en livsstil.
MOR OG SØNN: Elin Norvik og sønnen Frank har gjort det å drive Erzcheidergåren Hotell til en livsstil. Vis mer

— Vi hadde en jentegjeng her som bedrev rene romsafarien, forteller Frank Norvik.
De fartet fra rom til rom for å oppleve forskjellene og se hvem som hadde det mest spennende rommet.

FROKOSTSAL:Gamle bruksting og antikviteter setter sitt preg på forkosten.
FROKOSTSAL:Gamle bruksting og antikviteter setter sitt preg på forkosten. Vis mer

Frokosten
Blant de mange stamgjestene som har funnet sitt favorittrom vil nok heller frokosten være det viktigste å framheve som stedets pre.
Heller ikke i spisesalen går du glipp av gamle ting. Løftes blikket fra matfatet er det umulig å unngå en undrende dveling ved et melkespann eller en gammel teboks.
Duften av nystekt møter oss i døren.  Hjemmelagede vafler, rundstykker og brød pirrer appetitten.
Blant sild og nylagede salater finner vi kjøttpålegg, ost, rømme, honning og hjemmelaget syltetøy.
Og ikke nok med det.
I peisestua står det alltid nytrukket kaffe, småkaker eller kjeks.

HJEMMELAGET: Frokosten bærer preg av tradisjon.
HJEMMELAGET: Frokosten bærer preg av tradisjon. Vis mer

Her føler man seg hjertelig til stede, og velkommen.

FEMININT: Blondegardiner og utrsikt til Røros kirke.
FEMININT: Blondegardiner og utrsikt til Røros kirke. Vis mer

 

KØYER: Liten suite i hyttestil med køyesenger.
KØYER: Liten suite i hyttestil med køyesenger. Vis mer

 

GAMMEL: En av de opprinnelige veggene er blottlagt til øyens lys.
GAMMEL: En av de opprinnelige veggene er blottlagt til øyens lys. Vis mer
GRØNT: Liker du grønt kan du velge dette rommet.
GRØNT: Liker du grønt kan du velge dette rommet. Vis mer
TØMMERVEGG:  Veggener fra 1600 tallet bærer preg av gammelt håndverk.
TØMMERVEGG: Veggener fra 1600 tallet bærer preg av gammelt håndverk. Vis mer