Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rømmer til sol og varme

Nå kan du gjøre Sydenkupp i vinterkulda.

GRAN CANARIA: Det er nok av ledig plass på favorittstranda på Gran Canaria.

Foto: John Terje Pedersen
GRAN CANARIA: Det er nok av ledig plass på favorittstranda på Gran Canaria. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

||| Det er massevis av ledige plasser til Syden akkurat nå i januar. Nå går reisene på billigsalg.

Tusenlappen
En flyreise til sol og varme går nå for tusenlappen hos charterselskapene. Ekstra heldige bergensere kan faktisk reise til Lanzarote for 500 kroner akkurat nå. Det gjelder å være raskt ute.

En ukes Sydentur med flyreise og opphold på uspesifisert hotell kommer på 1500 kroner. Uspesifisert betyr at du ikke får vite bosted før du kommer fram. Regn med at det er meget enkel standard.

Det beste kjøpet akkurat nå gjør du ved å bestille flyreise og opphold på et navngitt hotell av litt bedre standard. Prisforskjellen dreier seg ofte ikke om mer et tillegg på 500 kroner for ei uke.

Halv pris
Gjennomsnittsprisen for en ukes charterferie ligger vanligvis på rundt 5000 kroner. Nå får du den samme ferien for under halvparten. Da gjør du et skikkelig Sydenkupp nå i vinterkulda.

Det beste kjøpet gjør du nå om du bestiller flyreise og opphold på et navngitt hotell av litt bedre standard.

Charterselskapene regner sine priser per person i dobbeltrom.

Flyreise
Single bør derimot heller satse på å bestille bare flyreisen og finne hotell på egen hånd. Finanskrisa har gjort det lettere å finne ledige rom på Kanariøyene.

De rimeligste flybilletten legges som regel ut noen dager før avreise, når charterselskapene ser at de ikke får fylt flyene.

Masse ledig
Det er flest ledige plasser til Egypt, Madeira og Kanariøyene. For første gang på lenge er det i år også rimelige restplasser å få til Gran Canaria, som er den mest solsikre øya i Atlanterhavet.

Men også Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura er det massevis av ledige plasser.

Det er akkurat nå du gjør kuppet. Prisene på charterreiser stiger gradvis fram til vinterferien, som er uke 8 og 9 i år. Da blir prisene på topp.

Januarprisene vi har funnet fram til er hentet fra charterselskapenes nettsider eller fra reisesøkemotorer som restplass, solfaktor eller finn.no. Sidene oppdateres daglig med nye tilbud.

Finner du ikke en plass nå som passer en slunken januarlommebok, sitt klar neste uke.

Hver fredag legger charterselskapene ut sine aller beste tilbud. Det kan lønne seg å melde seg på deres nyhetsbrev for å få tilbudene først.

Solsikkert
Fra Gran Canaria ble det meldt om 16 plussgrader og strålende sol fredag. Tenerife får 20 pluss søndag, mens Egypt har mellom 22 og 26 grader denne uka.

KULDEFLUKT: Palmer, sol og varme friste mange til Sydentur akkurat nå.

Foto: Henning Lillegård
KULDEFLUKT: Palmer, sol og varme friste mange til Sydentur akkurat nå. Foto: Henning Lillegård Vis mer